Blair gir seg som partileder 31. mai og trekker seg som statsminister åtte uker etterpå, skriver avisen The Sun onsdag. Artikkelen, som ikke oppgir noen kilder, publiseres samtidig som en stadig mer upopulær Blair møter et økende press innad i Labour-partiet om å trekke seg.

Tabloidavisen The Sun, som hører til på den politiske høyresiden og er Storbritannias største avis, har et godt ry når det gjelder å være først ute med viktige politiske skup.

Krever svar Tirsdag sa en av Blairs fremste allierte, miljø— og matminister David Miliband, at statsministeren sannsynligvis ville trekke seg i løpet av et år. Rundt 100 av Labours parlamentsmedlemmer vil be Blair bekrefte dette, skriver flere britiske aviser onsdag.

Rundt 80 av parlamentsmedlemmene vil gå offentlig ut hvis Blair nekter å bekrefte Milibands kommentarer, skriver The Times, The Guardian og The Independent. Mellom 20 og 40 andre vil overbringe et lignende budskap til Blair privat, ifølge The Times og The Independent.

The Sun skriver at Blair vil trekke seg som partileder 31. mai neste år, mindre enn en måned etter hans tiårsjubileum ved makten. Han skal ifølge artikkelen gå av som statsminister åtte uker senere, etter at det er gjennomført valg av hans etterfølger som partileder.

Blairs medarbeidere avviser å kommentere The Suns artikkel.

– Vi har ikke til hensikt å kommentere noen spekulasjoner om tidspunktet for Blairs avgang, sa en talskvinne ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Brown tar over Det er ventet at finansminister Gordon Brown tar over etter Blair. Tirsdag skal også Brown ha krevd at Blair bestemmer seg for når han går og at han offentliggjør tidspunktet, ifølge The Guardian.

Blair, som har vunnet tre valg på rad for det britiske arbeiderpartiet, har allerede kunngjort at han ikke vil ta en fjerde periode. Han har sagt at han ville gi nok tid for en overgang til sin etterfølger, men han har irritert mange i partiet ved å nekte å gi en dato for når han ville gå.

Han er blitt stadig mer upopulær etter en rekke skandaler i regjeringen på grunn av snusk og dårlig ledelse, og på grunn av motstand mot krigen i Irak. Meningsmålinger viser nå at Labour ligger et godt stykke bak det konservative opposisjonspartiet, og deres leder David Cameron.

REUTERS