Amerikanske styrker kan ha tatt to av den ettersøkte Osama bin Ladens sønner til fange, hevder en pakistansk provinsminister. Men meldingen blir sterkt imøtegått.

— Det er absolutt ingen sannhet i denne meldingen. Det har ikke vært noen arrestasjoner av denne typen, sier Pakistans innenriksminister Faisal Saleh Hayat til nyhetsbyrået AFP.

De to sønnene skal ha blitt tatt i en blodig operasjon i det sørøstlige Afghanistan, sier innenriksminister Sardar Sanaullah Zehri i den pakistanske Baluchistan-provinsen. Zehri sier til den private TV-stasjonen Geo at de to sønnene av bin Laden ble såret.

— Vi har opplysninger om at to sønner av Osama bin Laden ble såret, sa Zehri.

— Vi har hørt at de kan ha blitt arrestert, men opplysningene er kanskje ikke 100 prosent sanne, tilføyde han.

Ni mistenkte al-Qaida-medlemmer skal ha blitt drept i operasjonen, som skal ha funnet sted torsdag i Ribat-området der Afghanistan, Pakistan og Iran møtes. Det har en stund vært antatt at bin Laden oppholder seg i dette området. Også utlendinger som deltok i operasjonen skal ha blitt såret, ifølge Zehri.

En regjeringstalsmann i Washington ville ikke bekrefte opplysningene om at to sønner av bin Laden er arrestert. -Vi har ingen opplysninger som kan underbygge dette, sier representanten på betingelse av å få være anonym.

Pakistans innenriksminister benektet også at pakistanske styrker hadde deltatt i operasjonen.

(NTB)