Sykehuset avviser kategorisk påstandene.

— Osama bin Laden har aldri vært her. Han har aldri vært pasient og aldri vært behandlet her. Dette sykehuset er for lite til at noen bare kan snike seg inn bakdøra, sier sykehusdirektør Bernard Koval til nyhetsbyrået AFP.

Ifølge en mann med nære kontakter til sykehusets administrasjon, kom imidlertid bin Laden til Dubai med fly fra Quetta i Pakistan 4. juli. Han ble lagt inn på sykehuset for nyrebehandling, og utskrevet 14. juli, skriver Le Figaro.

Under oppholdet skal han ha fått besøk av den lokale CIA-representanten, som angivelig ble sett da han gikk inn på bin Ladens rom, og som senere skrøt til venner av å ha møtt den saudiarabiske milliardæren.

Le Figaro skriver at CIA-mannen ble hjemkalt til Washington 15. juli.

Bin Laden har vært ettersøkt av USA siden angrepene på to amerikanske ambassader i Afrika i 1998, men han hadde forbindelser til CIA under kampen mot de sovjetiske okkupasjonsstyrkene i Afghanistan på 80-tallet.

Le Figaro skriver at bin Laden hadde følge av sin personlige lege og en nær medarbeider, muligens egyptiske Ayman al-Zawahari, flere livvakter og en algerisk sykepleier.

Han var innlagt på urologi-avdelingen, som ledes av doktor Terry Callaway, som er spesialist på nyrestein. Han ønsket ikke å kommentere meldingen.

Flere kilder har tidligere meldt at bin Laden har hatt en alvorlig nyreinfeksjon. Han fikk tilsendt en transportabel dialysemaskin til sitt hovedkvarter i Afghanistan i 2000, ifølge Le Figaro.

(NTB)

ETTERSØKT: Osama bin Laden. Bildet er tatt 20. juni i år.