— Bin Laden befinner seg trolig i et hulekompleks i Tora Bora-fjellene der han har forskanset seg sammen med sine krigere og fortsetter kampen, sa en ledende amerikansk militær talsmann torsdag.

"USA har grunn til å tro at Osama bin Laden er omringet i hulekomplekset i Tora Bora," melder CNN og viser til amerikanske etterretningsrapporter.

Den amerikanske militære tjenestemannen sa at bin Laden trolig er blant al-Qaida-styrkene som nå er trengt sammen i to dalfører i det østlige Afghanistan.

Han sa at en kombinasjon av indikasjoner tyder på at bin Laden er blant krigerne som slåss i Agam- og Wazir-dalene. Blant annet at motstanden er hard, at han skal ha vært sett flere ganger av afghanske soldater og annen informasjon fra et utall muntlige kilder.

Samtidig har tungt væpnede amerikanske marinejegere tatt seg inn på flyplassen i Kandahar.

Kontroll over flyplassen ved Kandahar vil ikke bare gi USA en ny base for militærfly i Afghanistan, men også gjøre det lettere å frakte inn humanitær hjelp, ifølge amerikanske offiserer.

Operasjonen, som ble gjennomført uten at amerikanerne møtte motstand, fant sted en uke etter at Taliban-regimet falt og overlot Kandahar til opposisjonsstyrkene. De afghanske styrkene foretok en rekognosering på flyplassen torsdag.

(NTB)