Han tror ikke den terrorettersøkte saudiaraberen har flyktet til Pakistan.

— Det er all grunn til å tro at han er i Afghanistan, sier han.

- Dreper

Tidligere fredag sa forsvarsministeren at amerikanske spesialstyrker skyter personer fra Taliban og al Qaida som ikke overgir seg.

— De skyter Taliban-soldater som ikke overgir seg, og personer fra al Qaida som forsøker å ta seg fra et sted til et annet, sa Rumsfeld. Ifølge forsvarsministeren er også flere personer tatt til fange av Nordalliansen. De kommer til å bli avhørt av amerikanske styrker. Han ønsket ikke å opplyse om fangenes identitet.

USAs fremste mål er å få tak i terrorettersøkte Osama bin Laden og Talibans øverste leder mulla Omar. Rumsfeld sa at de er i ferd med å bli ringet inn av amerikanske styrker, og at de får stadig mindre plass å bevege seg på.

Tidligere fredag meldte iransk radio at bin Laden hadde flyktet til Pakistan. Pakistan avviste senere disse opplysningene.

Forlater Kandahar

Talibans leder mulla Mohammad Omar ga fredag ordre om at Taliban-styrkene skal trekke seg ut fra byen Kandahar, melder det afghanske pressebyrået AIP fredag.

Styrkene skal forlate byen som har vært Talibans hovedkvarter, og forflytte seg til de afghanske fjellene. Ordren kom etter flere dagers forhandlinger med andre Taliban-kommandanter og nære medarbeidere.

AIP siterer kilder som sier at styrkene kan være ute av Kandahar innen 24 timer.

(NTB)