Påstanden kom fram mandag under rettssaken i den amerikanske delstaten Virginia, hvor det skal tas stilling til hvorvidt Moussaoui skal få dødsstraff for sin rolle forut for terrorangrepene.

Endret forklaring

Franskmannen er tidligere blitt beskrevet som uberegnelig i retten, og har endret forklaring flere ganger. På et tidspunkt hevdet han at han ikke hadde noen rolle i terrorangrepene 11. september, for senere å påstå at han etter planen skulle ha deltatt som kaprer i en «andre angrepsbølge», etter terroranslagene mot New York og det amerikanske forsvarsdepartementet i Washington.

Mandag forklarte han overraskende at hans jobb skulle ha vært å kapre et femte fly og styrte det inn i Det hvite hus 11. september 2001. Oppdraget skal ha kommet fra al-Qaida-lederen Osama bin Laden.

– Grunnen til at du ønsket å styrte et fly inn i Det hvite hus var at du ønsket å drepe amerikanere? spurte aktor Robert Spencer.

– Det er korrekt, svarte Moussaoui.

– «Skobomber» skulle delta

Videre hevdet han at britiske Richard Reid, som i desember 2001 ble pågrepet med en bombe i skoen på et fly fra Paris til Miami, også skulle delta i angrepet på Det hvite hus. Han sa også at han jublet da han hørte at terrorangrepene 11. september hadde lyktes.

Moussaoui innrømmet videre han at han løy i avhør for å sikre at 11. september-angrepene kunne bli gjennomført som planlagt, noe som har vært et avgjørende punkt for aktoratet som prøver å overbevise retten om at angrepene kunne vært avverget hvis franskmannen hadde forklart seg korrekt etter at han ble arrestert i august 2001.

Moussaouis mange innrømmelser kan tyde på han ønsker seg dødsstraff og en rolle som martyr, noe forsvarerne hans tidligere har pekt på som et argument for å idømme ham fengselsstraff.