Familien til Fabian Bengtsson (32) var i kontakt med kidnapperne, sier politiet på en pressekonferanse i dag.

De benekter at det er utbetalt løsepenger fra familien. Expressen siterer anonyme kilder på at far til Fabian, Bengt Bengtsson har betalt ti millioner svenske kroner til kidnapperne.

Etter 17 døgn ble Bengtsson funnet på en parkbenk i Slottsskogen sentralt i Göteborg klokken 0745 i morges. Ifølge TV4 sa et vitne at Bengtsson så apatisk og sliten ut. Området er nå avstengt og politiet leter etter spor på stedet.

Bengtsson har det etter omstendighetene bra. Han har ingen ytre skader, opplyser politiet i Göteborg på pressekonferansen.

Familien var i kontakt med kidnapperne, men de skal ifølge politiet ikke ha utbetalt noen løsepenger.

Bengtsson blir ifølge politiet sendt til legekontroll i formiddag før han blir gjenforent med familien. På pressekonferansen roste politiet familien for et godt samarbeid.

— Nå gjenstår det å finne gjerningsmennene, sa politiet til pressen.

Fabian Bengtsson var på vei til jobb for 17 dager siden da han ifølge politiet ble bortført mot sin vilje.

Han skal ha sett apatisk og sliten ut. Politiet vil ikke kommentere om de tror Bengtsson var neddopet da han ble funnet.

Politiet bekreftet at de hadde hatt hjelp av New Scotland Yard i etterforskningen, i tillegg til det svenske sikkerhetspolitiet Säpo og Rikskriminalpolisen, som tilsvarer norske Kripos.

Sibas informasjonssjef Johanna Euren sier til Göteborgs-Posten at familien synes det er «otroligt skönt» at Fabian Bengtsson er funnet.

SMS-melding til familien

Bengtsson har vært forsvunnet siden 17. januar.

Ifølge svenske medier fikk familien sist livstegn fra Bengtsson via en SMS han sendte til sin far fra sin egen mobiltelefon. I meldingen skal han ha fortalt at han var kidnappet.

NTB skriver at familien la ut en tekst på familiefirmaet Sibas hjemmeside søndag, der de ber kidnapperne om å ta kontakt, «slik at vi kan diskutere hva som skal gjøres for å få Fabian fri».

På onsdag ble Bengtssons mørkegrå BMW M3 funnet sentralt i Göteborg.

Bengtsson er direktør i familiekonsernet Siba, der faren hans er konsernsjef. Elektronikkjeden Siba har også flere varehus i Norge, og er verdsatt til to milliarder kroner, melder NTB.

<b>STENGT OMRÅDE</b>: Området rundt Slottsskogen utenfor Göteborg er avstengt. Politiet leter etter spor etter kidnapperne. FOTO: ANDERS WEJROT / SCANPIX
<b>PARKBENK</b>: Den svenske millionæren Fabian Bengtsson ble funnet på denne benken i Slottsskogen i morges. FOTO: ANDERS WEJROT / SCANPIX
<b>KONTAKT</b>:Bengt Bengtsson, som er faren til den kidnappede Siba-direktøren Fabian Bengtsson, hadde kontakt med kidnapperne. På Sibas nettsider tirsdag sto det «Takk för tagen kontakt. Jag har gjort som ni har bett. Ta kontakt igjen sä att vi kan prata.» Meldingen er undertegnet med Bengt Bengtssons navn. FOTO: CLAUS GERTSEN / SCANPIX
<b>BA FOR SØNNEN:</b> Foreldrene til den kidnappede Siba-direktøren Fabian Bengtsson sto frem på Sveriges Television og TV4 lørdag og ba om at sønnen måtte få komme hjem. FOTO: SVT / SCANPIX
<b>KIDNAPPET:</b> Fabian Bengtsson ble kidnappet. Her sammen med sin far, Bengt Bengtsson.
SCANPIX