Seilbåten «Princess Taiping» var i ferd med å avslutte en ti måneder lang ekspedisjon fra Taiwan til USA og tilbake, da den sank i taiwansk farvann natt til 27. april.

Mannskapet og kapteinen på ekspedisjonsbåten hevder at de ble påkjørt av det norske tankskipet Champion Express, melder ABC Nyheter som siterer The China Post og USA-avisene The Oregonian og Honolulu News.

Også en ikke navngitt offiser i kystvakten uttaler seg til The China Post. Vedkommende hevder at Champion Express kun stoppet i noen få minutter etter sammenstøtet, før hun fortsatte nordover.

Påstandene avvises av administrerende direktør Arne Viste i det Bergens-baserte rederiet Champion Tankers, som eier det Liberia-registrerte tankskipet.

– Jeg har snakket med kapteinen på vårt lasteskip, og han oppfattet ikke det slik at båten skal ha forlist etter hendelsen, sier Viste til ABC Nyheter.

Han forteller videre at «partene har innledet dialog via sine advokater» og at tankskipet er blitt inspisert av motpartens representant uten at noe er funnet som kan tyde på noe sammenstøt.

BERGENS TIDENDE