• Alle kamper er over. En terrorist er fanget, de ni andre er drept.

Er du i Mumbai? Ta gjerne kontakt med BT på e-post 2211@bt.no, eller ring bt.no-desken på tlf. +47 55 21 46 44.

Nesten 60 timer etter at terrorangrepet mot Mumbai startet, erklærte hæren at beleiringen av hotellet Taj Mahal endelig var over lørdag.

— Taj er under vår kontroll. Alle kamper er over, sa politisjef Hasan Gafoor lørdag formiddag.

_Les også:

Bergenseren Chandru Punwani vokste opp i krigssonen_

Ni av de ti aksjonistene bak terroren i Mumbai er drept. Den tiende lever og er tatt til fange etter dramaet som varte i nesten 60 timer og etterlot seg 195 døde.

— Av de ti terroristene som kom til byen, har vi drept ni, mens en er tatt til fange i live, opplyste Gafoor lørdag.

Politimann drept

En politimann skal ha mistet livet i jakten på terrorister i labyrinten av korridorer på Taj Mahal-hotellet i storbyen vest i India, sa sjefen for hærens spesialstyrker Jyoti Khrishna Dutt lørdag.

Allerede sent fredag var et annet hotell, Trident Oberon, brakt under kontroll.

Spesialstyrkene søkte da fortsatt gjennom Taj Mahal, på leting etter overlevende eller dødsofre som ikke tidligere var funnet. Mumbais kontor for katastrofeberedskap opplyste samme dag at til sammen 195 mennesker er bekreftet drept og 295 såret i dramaet i byen.

Les og se video:

Tragisk utgang på gisseldrama India har rettet en anklagende pekefinger mot Pakistan etter terrorangrepet i Mumbai. Angrepet sist onsdag rammet ikke bare de to hotellene, men også flere sykehus, et jødisk senter, en stor jernbanestasjon og en populær restaurant.

Harde kamper

Minst 150 personer er drept og over 300 såret i rekken av angrep som ble innledet mot millionbyen onsdag. Luksushotellet Taj Mahal har vært den siste skansen de væpnerne mennene klarte å holde etter at indiske soldater har gjennomført omfattende aksjoner på hotellet Oberoi og på et beleiret jødisk senter.

Kommandosoldater var lørdag morgen innblandet i harde kamper med de væpnede mennene på Taj Mahal. Det brant etter hvert i hotellet, og tjukk røyk veltet ut av vinduene.

Tre væpnede menn ble drept i kampene, sier leder Jyoti Krishna Dutt i den nasjonale sikkerhetsgarden.

— Operasjonene våre vil fortsette til vi har undersøkt hvert eneste rom og hver eneste etasje, understreket han.

Det var uklart om det fortsatt befant seg gjester inne på hotellet.

— De må åpne gardinene, slik at sikkerhetsstyrkene kan se dem og forsikre seg om at det kun er gjester og ikke terrorister der inne, sa Dutt.

Stormet

Fredag stormet elitesoldater et jødisk senter der væpnede menn hadde forskanset seg. To av terroristene ble drept, men fem gisler ble også funnet døde.

Oberoi ble erklært frigjort fredag, og gjester som hadde sittet fanget på hotellet, kunne endelig komme seg i sikkerhet.

Tallet på drepte etter terroraksjonen i Indias finanssentrum kan komme til å stige betraktelig etter hvert som myndighetene får gjennomsøkt stedene som har vært beleiret.

— De var en type mennesker uten anger. Alle og enhver som kom foran dem, ble skutt, sier en indisk soldat om de unge mennene som har gjennomført aksjonen som har holdt innbyggerne i Mumbai i frykt siden onsdag.

Besøk

Flere av de væpnede mennene som deltok i angrepet på Mumbai, hadde besøkt byen noen måneder tidligere og bodd der mens de utga seg for å være studenter, skrev avisen The Times of India lørdag.

Ni av mennene skal ha leid en leilighet i Colaba-området i Mumbai, i nærheten av rekken av steder som ble angrepet onsdag, ifølge avisen, som siterer fra avhør av en av terroristene som er pågrepet.

Gruppen skal ofte ha besøkt de to luksushotellene Taj Mahal og Oberoi, og de unge mennene latet som om de var fra Malaysia mens de opphold seg i Mumbai, skriver avisen videre.

Ifølge The Times of India deltok i alt 16 væpnede menn i angrepet, og avisen hevder angriperne stort sett kom fra Pakistan.

SOLDATER: Indiske soldater med utstyr til å uskadeliggjøre sprengstoff kommer til en byg-ning som huser et jødisk senter i Mumbai.
SCANPIX/REUTERS