Svenske Aftonbladet har plukket ut årets mest minnerike sitater, og Italias statsminister Silvio Berlusconi er selvsagt med.

— Det er bedre å like vakre kvinner enn å være homoseksuell, uttalte han i november da han nok en gang ble koblet til en ung kvinne, en 17 år gammel magedanserinne.

De fleste i British Petrolum sa og gjorde det meste feil under oljekatastrofen i Mexico-gulfen, og Carl-Henrik Svanberg fikk mye oppmerksomhet etter et møte med Barack Obama:

- Vi bryr oss om de små menneskene.

Svensken brukte uttrykket «small people», men mente trolig noe i stil med «the little guy» - et begrep for vanlige folk.

Her er flere høydepunkter:

Vi har det bare bra i oppholdsrommet, alle 33.

Mirakelbeskjed på lappen som ble sendt opp to og en halv uke etter raset i Chile i august.

Gå aldri inn i en gruve. Få deg en utdanning

Råd til barnebarna fra den bergede gruvearbeideren Mario Gómez

Jeg har aldri vært med på et sånt skjelv. Det var som jordens undergang

Et vitne til en lokal TV-kanal om Chiles rekordskjelv i slutten av februar. Skjelvet målte 8,8 på Richters skala og var et av de kraftigste gjennom tidene

Ingen ble mer sjokkert eller sint da vi ikke fant masseødeleggelsesvåpen. Jeg ble dårlig hver gang jeg tenkte på det, og det gjør jeg fortsatt

USAs ekspresident George W. Bush om Irak-krigen i memoarboken Decision Points som nå har solgt over 2 millioner eksemplarer

All vold kommer fra de som taper. Og jeg kommer ikke til å tape

President Laurent Ggabo i Elfenbenskysten var skråsikker før valget i november. Resten av verden mener han tapte, men han er ikke enig.

Jeg tror Jesus var en medfølende, superintelligent, homoseksuell mann som forsto menneskelige problemer

Uttalelsen til Elton John under en AIDS-dag i februar vakte stor oppmerksomhet og debatt

Han er en anti-amerikaner med blod på hendene. Hvorfor forfølges han ikke med samme kraft som vi jager al-Qaida og andre Taliban-ledere?

Ingen sitat-liste uten amerikansk politikks løse kanon Sarah Palin. Denne bannbullen rettet hun mot Wikileaks-gründer Julian Assange etter at han publiserte tusenvis av følsomme dokumenter med diplomatpost.

Husker du noen bedre sitater? Del dem her