Politiet slo til mot det som blir omtalt som en terrorgruppe, tidlig tirsdag morgen i Melbourne.

Rundt 400 politimenn deltok i aksjonen mot flere boliger i forstedene til Melbourne. Fire personer mellom 22 og 26 år ble pågrepet. En rekke andre skal avhøres tirsdag.

– De mistenkte var beredt til å gjennomføre et angrep mot australske soldater. De hadde planer om å ta seg fram til militærbasene for deretter å drepe så mange som mulig inntil de selv ble drept, sier fungerende leder av det føderale politiet i Australia.

Gruppen skal telle om lag 18 personer, men det er usikkert hvor mange av medlemmene som involvert i terrorplanene.

– Somaliske forbindelser Medlemmene av gruppen skal ha overvåket militærbaser i Sydney og i delstaten Victoria sør i landet. Gruppen skal angivelig ha forbindelser til den somaliske islamistbevegelsen al-Shabaab og bestå av australske statsborgere med somalisk og libanesisk bakgrunn.

To medlemmer av gruppen skal ifølge politiet ha reist til Somalia for å få opptrening av al-Shabaab. Den ene av disse befinner seg fortsatt i Somalia, mens den andre ble arrestert i tirsdagens aksjon.

Australsk politi skal ha hatt gruppen i søkelyset siden slutten av januar.

Overvåket på internett Ifølge avisen The Australian skal gruppen ha kommet langt i planleggingen av et angrep der basene skulle stormes med automatvåpen. Angrepet var ment som hevn for Australias militære engasjement i muslimske land.

– Medlemmene av gruppen har forsøkt å få angrepet velsignet av en fatwa, sier Negus.

En fatwa er en uttalelse av en religiøs lærd om et hvilket som helst tema.

Gruppens korrespondanse på internett, som skal vise at medlemmene har forsøkt å skaffe seg våpen, skal også ha blitt overvåket.

Australsk politi aksjonerte mot en rekke boliger i Melbourne tirsdag morgen. Fire personer ble pågrepet for å ha planlagt et terrorangrep mot australske militærbaser.
REUTERS / Mick Tsikas / SCANPIX