— Vi håper at sunn fornuft vinner fram og at India ikke trapper opp. Men vi har kapasitet til å reagere eller slå tilbake på alle mulige måter, sa den militære talsmannen, general Rashid Qureshi, torsdag.

Kun til avskrekking

Qureshi sa også at en atomkrig likevel er utenkelig, fordi atomvåpnene de to landene rår over, bare er tenkt brukt til avskrekking.

— Det er overraskende hvor fort enkelte mennesker hopper på muligheten for en atomsituasjon. Jeg er sikker på at India og Pakistan er ansvarlige nasjoner. Dette er ikke noe som noen kan tenke på realistisk sett. Atomvåpen er ikke ment til noe annet enn avskrekking, sa han.

Advarer mot atomkonflikt

En annen pakistansk offiser advarte likevel mot faren for at konflikten kan ende i en atomkonflikt.

— Når to hærer står overfor hverandre øye til øye med alle forberedelser gjort, er det som et lager med eksplosiver. En liten gnist kan utløse en eksplosjon, sa brigadegeneral Yaqub Khan under en omvisning for pressen langs grenselinjen.

— Hvis det blir krig, kan ingen kontrollere begivenhetenes gang. Og hvis det dreier seg om et lands overlevelse, kan ingen si at de ikke vil bruke sine atomvåpen, sa han.

Spenningen mellom de to landene har økt siden India beskyldte Pakistan for å stå bak et selvmordsangrep i det indiske parlamentet 13. desember. Torsdag sa India at deres militære styrker er klare til kamp i Kashmir og ellers langs grensa innen tre dager.

(NTB)