Det russiskeide skipet forlot Finland 23. juli. I lasten var det angivelig tømmer til drøyt 11 millioner kroner som skulle til Algerie.

I svensk farvann mellom Öland og Gotland skal skipet ha blitt bordet og kapret. Først 17. august ble det funnet igjen ved Kapp Verde-øyene utenfor Vest-Afrika av et russisk marinefartøy som pågrepet åtte kaprere om bord.

Raketter til Iran

Ifølge den russiske avisen Novaja Gazeta var "Arctic Sea" egentlig på vei til Iran med en last russiske krysserraketter i lasten.

Rakettene var angivelig av typen X-55, også kjent som Kh-55 eller AS-15. Disse har en rekkevidde på opptil 3000 kilometer og kan utstyret med kjernefysiske stridshoder.

Israel skal ha fått nyss om lasten og organisert kapringen, skriver den russiske avisen videre i sin artikkel, som noen timer senere ble gjengitt av israelske medier.

Absurd

Russiske myndigheter avviser meldingene og fastholder at påstandene om en rakettlast til Iran er grunnløse, melder den israelske hærens radiostasjon.

Russlands ambassadør til NATO, Dmitrij Rogozin, betegner rapporten som fantasifull og absurd, skriver Jerusalem Post i sin nettutgave.

Israelske myndigheter har foreløpig ikke kommentert meldingene.

Miljøorganisasjon

De åtte mennene som ble pågrepet om bord i "Arctic Sea" er nå fløyet til Moskva og tiltalt for kapring. Nasjonaliteten til flere av dem fortsatt ikke kjent, men det skal være både litauere, estlendere, russere og minst en spanjol blant mennene.

Overfor russisk presse har de tiltalte hevdet at de tilhører en miljøorganisasjon, men de har ikke vært i stand til å si hva organisasjonen heter eller hvilket formålet kapringen av en tømmerlast skulle ha.