• Palestinernes president Yasser Arafat må tas av dage, sier lederen for den største bosetterorganisasjonen i de okkuperte områdene.

— Vi er i krig, slår Shlomo Filber fast. Han er generalsekretær i Bosetternes råd for Gazastripen og Vestbredden.

— Vi har vært utsatt for over 2.000 angrep på under fem måneder, utøvet av Arafat og hans sikkerhetsstyrker. Han må likvideres, og apparatet han leder må ødelegges, sa Filber i israelsk radio.

— Denne mannen må forsvinne fra våre liv. Han er en terrorist, han leder en terrororganisasjon, og vi blir trukket inn i en malstrøm av blod, fortsatte Filber.

To jødiske bosettere ble såret i skyteepisoder på Vestbredden søndag, mens den nye amerikanske utenriksministeren Colin Powell besøkte regionen for samtaler med israelske og palestinske ledere om hvordan volden kan stanses.

Et par hundre tusen jødiske bosettere bor på Vestbredden og i Gazastripen, og det samme antallet i det arabiske Øst-Jerusalem, områder som Israel annekterte etter okkupasjonen i 1967.

Hva som skal skje med bosetterne er et av de uløste spørsmålene i fredsavtalen mellom Israel og palestinerne. Benjamin Ben Eliezer, arbeiderpartipolitiker med flere ministerposter bak seg, fordømmer bosetterlederens oppfordring om å drepe Arafat.

— En oppfordring til drap på en politisk leder viser at vi befinner oss i en krigstilstand, selv om flertallet av palestinerne ønsker å leve i fred, sier Eliezer.

NTB

YASSER ARAFAT: Kan gå utrygge tider i møte, dersom lederen for bosetterne vinner tilslutning for sitt syn. (Arkivfoto)