Kamper pågår mellom israelske soldater og sikkerhetsvakter ved hovedkvarteret til den palestinske lederen Yasser Arafat søndag ettermiddag.

Skyting ved kontoret

Ifølge en palestinsk tjenestemann foregikk kamper rett utenfor døren til Arafats innerste kontor.

Den palestinske sjefforhandleren Saeb Erakat fortalte også om kamper til egyptisk TV, og sa at Arafats liv er i fare.

Israels sikkerhetskabinett vil møtes søndag for å diskutere neste skritt i militæroperasjonen, ifølge en israelsk tjenestemann.

— Blir heller martyr

Israelerne hevdet tidligere at de hadde kuttet alle telefonforbindelser så vel som vann og strøm til de palestinske selvstyremyndighetenes hovedkvarter i Ramallah på Vestbredden.

Men en kampklar Arafat fikk likevel kontakt med amerikansk fjernsyn.

— De har sagt så mange ganger at de skal ta meg, død eller levende, og sparke meg ut av Palestina hvis jeg blir tatt i live. Og jeg har fortalt dem at da er mitt valg klart: Da blir jeg en av Palestinas martyrer, sa Arafat til fjernsynsselskapet Fox news tidlig søndag morgen.

Kuttet telefoner

— Jeg vet ikke når denne telefonforbindelsen vil bli brutt, tilføyde han. Lørdag kveld hevdet israelerne at de hadde kuttet alle vanlige telefonlinjer inn til Arafats hovedkvarter, og at mobiltelefonene i bygningskomplekset var "døde".

En israelsk regjeringstalsmann benektet søndag morgen at nedtellingen til storming av Arafats hovedkvarter var i gang. Det israelske utenriksdepartements talsmann, Gideon Meir, sa til fjernsynsselskapet CNN at målet, nå som før, er å isolere Arafat og ikke å drepe ham.

(NTB og Jon Tufto)

PRESSET: Yasser Arafat vil heller bli martyr enn å overgi seg. Her er palestinernes leder under en tv-tale tidligere denne måneden.
Foto: Reuters/Scanpix