Flere kilder, deriblant seniormedlem i demokratenes New York-delegasjon Charles Rangel, bekrefter Clintons visepresidentambisjon til CNN, med den noe kryptiske formuleringen:

– Jeg har grunn til å tro at hun er åpen for stillingen.

Bill Clinton oppfordrer konen

En annen ikke navngitt kilde sier at tidligere president Bill Clinton har oppfordret sin kone til å stille som visepresidentkandidat.

I natt avholdes demokratenes to siste nominasjonsvalg i Montana og South Dakota. Barack Obama har allerede en solid ledelse i kampen om delegatene. Ifølge en uoffisiell opptelling foretatt av nyhetsbyrået AP tirsdag har Obama nå sikret seg nok landsmøtedelegater til å være sikker på nominasjonen. Det er også ventet at mange superdelegater vil gi sin støtte til Obama, når velgerne har sagt sitt.

Det er derfor knyttet stor spenning til om Barack Obama vil utrope seg selv som demokrate-nes presidentkandidat etter nattens valg. Det er også knyttet svært stor spenning til hva Hilla-ry Clinton vil si i sin tale. Hun kan trekke seg, hun kan fortsette å kjempe for å bli kandidat el-ler hun kan lansere seg selv som visepresidentkandidat.

— Innrømmer ikke nederlag

Tidligere i kveld ville ikke Clintons valgkampsjef Terry McAuliffe ville innrømme noe nederlag.

– Absolutt ikke. Det er ikke det hun skal snakke om i kveld. Hun vil snakke om de 18 millioner stemmene hun har fått, og om alle sakene hun brenner for. Jeg har snakket med senator Clinton i dag. Ingen har ennå vunnet den demokratiske nominasjonen, sa McAuliffe.

– Hun har lagt hele sitt hjerte og hele sin sjel i denne valgkampen. Nå får vi komme oss gjen-nom denne dagen, og se hvor vi står når den er over, sa McAuliffe tidligere tirsdag på fjern-synskanalen NBCs program «Today».

Hvem tror du blir den neste amerikanske presidenten? Si din mening under!