— Beskytningen av israelske mål på Vestbredden og i Gaza har gått ned med 99 prosent i løpet av de to siste dagene, sa en høytstående representant for de palestinske myndighetene mandag.

Palestinernes president, Yasser Arafat, erklærte våpenhvile lørdag, etter en palestinsk selvmordsaksjon i Tel Aviv dagen før, der 20 unge mennesker, samt selvmordsbomberen ble drept.

En talsmann for Israels statsminister Ariel Sharon sa mandag at det var få lovende tegn til at Yasser Arafat mener alvor med våpenhvilen.

Uroligheter i Gaza Den jødiske bosettingen Kfar Darom i Gaza ble angrepet med bombekastere natt til mandag, noe som førte til at israelske stridsvogner og bulldosere rykket inn i det selvstyrte pelstinske området, Deri al-Balah, like i nærheten av Kfar Darom. Det opplyser en palestinsk sikkerhetsoffiser.

Israelerne skal ha ødelagt flere mål med drivhus, grønnsaksenger og oliventrær i Deir al-Balah da de rykket inn.

Den jødiske bosettingen ble truffet av flere bombekastergranater, som ifølge den israelske hæren ble avfyrt av palestinere fra Deir al-Balah- området. Verken mennesker eller materiell ble skadd i bombardementet, opplyser den israelske hæren.

Palestinerne venter fortsatt på kraftige gjengjeldelsesaksjoner fra israelerne etter bombeaksjonen i Tel Aviv, som var den dødeligste på flere år.