• Marerittet er over, sier politiet i Cleveland.

Tirsdag ettermiddag holdt politiet en pressekonferanse om den rystende bortføringssaken. I perioden 2002 til 2004 ble Michelle Knight, Amanda Berry og Gina De Jesus kidnappet fra samme område i Cleveland i Ohio. Huset de ble holdt fanget i lå knapt fem kilometer unna.

Mandag ble de tre kvinnene ble funnet i det samme nabolaget som de forsvant. De ble oppdaget av en nabo som hørte rop fra huset der de ble holdt fanget, skriver Aftenposten.

De ble sist sett i samme gate.

— Vi er glade for å kunne si at Michelle Knight, Amanda Berry og Georgina DeJesus er funnet i live. Samtidig har vi mange ubesvarte spørsmål, blant annet om hvorfor og hvordan de ble bortført, og hvordan de ikke ble oppdaget av myndighetene, sa Cleveland-borgermester Frank Jakcson.

Tre brødre i 50-årene er arrestert i forbindelse med bortføringen, bekrefter politisjef Michael McGrath på pressekonferansen. Ariel Castro (52) og hans to brødre sitter nå varetektsfengslet.

Ingen lovbrudd på adressen

Stephen Anthony fra FBI forteller at politiet det siste døgnet har søkt gjennom ulike arkiver, men at det ikke tidligere er registrert lovbrudd på adressen der de tre kvinnene ble funnet.

— I 2000 og i 2004 rykket politiet ut til adressen. Den første gangen var det en av de som nå er arrestert som ringte om et slagsmål ute i gaten. I 2004 banket politiet på døren, etter meldinger om at den antatte hovedmannen, som er bussjåfør, hadde glemt igjen et barn på en buss. Men det var ingen som åpnet, forteller politietterforsker Stephen Anthony.

Ingen av utrykningene førte til noen pågripelser, skriver Aftenposten.

Mandag fikk så politiet to telefoner: En fra naboen og en fra Amanda Berry.

-Politiet kom til stedet minutter etterpå. Først identifiserte vi Gina og Amanda. Et minutt senere oppdaget vi Michelle. Alle tre og et barn ble bragt til sykehuset, opplyser politiet.

Politisjef i Cleveland, Michael McGrath, forteller at de er svært glade for å ha funnet de tre kvinnene i god behold, og at politiet i alle årene de har vært savnet har etterforsket forsvinningssakene for å finne de tre.

— Vi har etterforsket alle spor i alle tre sakene. Mulige mistenkte har blitt avhørt, forsikrer politisjefen.

- Marerittet er over

Talsmenn for politiet roser tirsdag Berry, som greide å komme seg ut av huset der kvinnene satt innesperret og fikk slått alarm.

— Takket være Amandas modige handlinger er de nå funnet i live, sier McGrath.

— Den virkelige helten er Amanda Barry, som klarte å gi beskjed til naboene. Hun greide å sparket ut den nederste delen av døren og fikk ropt ut til naboene, sa visepolitimester Ed Tomba.

— Marerittet er over. Disse tre kvinnene er selve definisjonen på overlevelse, tilføyer han.

— Hver kveld, år etter år, har familiene beholdt troen på at de en dag ville se sine døtre og søstre igjen. Familiene ga aldri opp håpet, og det gjorde heller ikke politimyndighetene. Nå skal vi fortsette å jobbe sammen med politiet for å få svar på alle spørsmål, og sørge for at de som har gjort dette blir stilt til ansvar. Og vi skal støtte og hjelpe de tre kvinnene i arbeidet med å komme videre, sier Anthony, og ber om tips fra publikum.