— Spesialtrente snikskyttere vil være klare til å drepe svikere som går til valghulene, heter det i en skriftlig erklæring som er signert Zarqawis gruppe og ble delt ut i byen Al-Dur.

— De kommende dagene vil være de verste for dem som er involvert i operasjonen med å etablere de frafalnes prinsipper i islams land, heter det videre.

I erklæringen tar også gruppen ansvaret for angrepet på to politistasjoner lørdag. Zarqawis menn hevder også å stå bak bombeangrepet nær statsminister Iyad Allawis kontor mandag.

Amerikanerne trapper nå opp jakten på jordaneren Abu Musab al-Zarqawi, som er knyttet til mange av aksjonene i Irak. Irakiske sikkerhetsstyrker arresterte mandag en av hans fremste medarbeidere. Sami Mohammed al-Jafi, alias Abu Omar al-Kurdi, antas å være mannen bak 32 blodige bilbombeaksjoner i Irak etter at USA innledet angrepet mot Saddam Hussein i mars 2003.

Jafi skal blant annet stå bak angrepet på FNs hovedkvarter i Bagdad i august 2003. 20 personer ble drept i dette angrepet, blant dem FNs representant i Bagdad, Sergio Vieira de Mello.