• Jeg har vært i militæret og hørt mine smell, men aldri i mitt liv har jeg hørt noe så kraftig. Det var en skremmende start på dagen.

Bergenseren Odd Løvset (33) bor tre kilometer unna det britiske oljedepotet som gikk til himmels i går morges.

— Først trodde jeg det var en kjempeeksplosjon på bensinstasjonen i nabolaget, forteller Løvset.

Sammen med sin forlovede våknet han med et sjokk klokken 06.05. Like etter samlet forskremte naboer seg på gaten utenfor i bare morgenkåpen.

- Blåst ut av sengen

— Jeg ble oppringt av en kollega som bor halvannen kilometer fra depotet. Han fortalte at han ble blåst ut av sengen, vinduene eksploderte og taket kom ned i noen av rommene, sier Løvset.

20 minutter etter det første smellet fulgte to eksplosjoner til. Deretter skjedde det ikke så mye før grålysningen kom, og Løvset og forloveden kunne se røyken som sto til værs.

— Hele området er dekket av røyk, og det lukter bensin, sier 33-åringen til Bergens Tidende i går kveld.

- Er på alerten

Han priser seg lykkelig over at smellet kom tidlig en søndag morgen.

— Jeg kjører forbi depotet hver eneste dag. Jeg tør ikke tenke på hva som kunne skjedd om eksplosjonen kom klokken 12 en tirsdag, da står det biler i lange rekker ved depotet.

Odd Løvset har bodd i Storbritannia i to og et halvt år, og driver sitt eget nettselskap ved siden av jobben som lærer. Løvset var også i London da det smalt i undergrunnen og på busser tidligere i år.

— Det var ikke det første vi tenkte på, men du er litt på alerten når noe skjer, sier bergenseren.

Plyndret evakuerte hus

Flere hus ble evakuert etter eksplosjonene, men Løvset og hans naboer slapp å forlate sine hjem. Det er han glad for.

— Bare noen timer etter at det smalt, begynte plyndringen av husene som ble evakuert. Politiet arresterte noen allerede i 12-13-tiden på dagen, forteller 33-åringen.

— Mange valgte også å bli værende i husene, selv om politiet bad dem om å komme seg vekk. Her i landet er det nemlig en lov som sier at ingen kan tvinges ut av hjemmene sine, så mange ble igjen av frykt for å miste alle sine eiendeler.

Oljedepotet forsyner store deler av det sørøstlige England med bensin og brenselolje. Løvset forteller om kaos ved bensinstasjonene utover dagen i går.

— Bensinstasjonene er nesten tomme for bensin, og køene er lange. Folk hamstrer. Om det blir et forsyningsproblem, kommer vel an på hvor stor panikken blir.