New York: New Yorks borgermester Michael Bloomberg sier at det ikke er noe som tyder på at al Qaida sto bak det mislykkede bombeattentatet på Times Square lørdag kveld.

— Det er ingen beviser som knytter dette til al Qaida eller noen annen større terroristorganisasjon, sa Bloomberg søndag.

Tidligere avviste politimester Raymond Kelly erklæringen fra den pakistanske organisasjonen Tehreek-e-Taliban som på en internettside påtok seg ansvaret for bomben.

— Jeg er overbevist om at vi skal finne ut hvem som gjorde det, sa Bloomberg som sto ved siden av politimannen som først undersøkte bilen.

82 overvåkingskameraer

Politiet er i gang med å analysere bilder og videoopptak fra over 82 overvåkingskameraer ved Times Square. I tillegg til opptakene har en turist sagt at han kan ha fanget opp en mistenkelig mann på et bilde han tok av en politimann til hest.

Videoopptakene viser en hvit mann i 40-årene som skiftet fra mørk til rød skjorte mens han gikk fra stedet.

Natt til mandag norsk tid offentliggjorde New York-politiet et bilde av mannen som blir omtalt som «interessant» for etterforskningen, skriver New York Times.

Rykende bil

Det ble slått alarm i New York lørdag kveld, da det begynte å ryke fra en parkert Nissan Pathfinder med nødblinken på. To gateselgere varsler politiet, og inne i bilen ble det funnet bensin, propan, fyrverkeri, en enkel vekkerklokke og åtte bager gjødsel inne i en låst metallboks.

— Hadde det eksplodert, ville det være store muligheter for at folk kunne blitt drept, sier talsmann for politiet i New York, Paul J. Browne, til New York Times.

Politiet har trappet opp patruljeringen i byen, selv om trusselbildet ikke har blitt endret som følge av lørdagens hendelse. Også ved flere flyplasser på USAs østkyst er sikkerhetstiltakene skjerpet.