Dette skriver den danske avisa Politiken.

– Folk er lei av militante aksjoner som ikke virker. Det ville være mer effektivt med et personangrep, brannattentat eller kidnappinger, sier en mann som i flere år har ferdes daglig i Ungdomshuset og som ønsker å være anonym.

– Dette er ikke noe vi aktivt planlegger, men vi diskuterer muligheten og hvilken effekt det ville komme til å få. Hvis det ikke kommer en løsning, vil volden eskalere. For hvis politikerne ikke vil høre på oss må de merke oss, sier mannen.

Samtidig advarer Politiets etterretningstjeneste (PET) mot en mer voldelig og militant utvikling blant ekstremister.

– Vi mener at blant annet rivingen av Ungdomshuset blir brukt i ekstremistiske miljøer som påskudd for ytterligere radikalisering, sier øverste sjef for etterretningen Jakob Scharf.

Advokat Knud Foldschack, som arbeider for et nytt ungdomshus i tett dialog med de unge, er enig i at utviklingen kan føre til mer vold.

– De unge føler seg ikke hørt. De holder på å bli desperate, og det er farlig, sier han og anklager politikerne for å ha sviktet ved at de ikke fant noen løsning på konflikten rundt Ungdomshuset som ble revet til store protester i mars.

Jens Astrup