95 personer er drept etter at syriske styrker stormet byen Hama søndag, opplyser menneskerettsaktivister.

Statlige medier bekrefter at det har vært harde kamper i byen.

Syriske stridsvogner stormet Hama tidlig søndag etter en måneds beleiring.

— Minst 95 personer er drept etter at hæren angrep Hama, sier Ammar Qurabi, som leder Den nasjonale organisasjonen for menneskerettigheter.

Tidligere på dagen sa Rami Abdel Rahman ved Det syriske instituttet for menneskerettigheter at hæren hadde skutt mot sivile og at minst 45 personer var drept. Rahman sa også at dødstallet kunne stige fordi så mange var såret.

— Stridsvogner angriper fra alle retninger. De skyter vilkårlig med tunge maskingevær og kjører over improviserte sperringer som folk har bygd, sa en lege på telefon til nyhetsbyrået Reuters, mens skyting kunne høres i bakgrunnen.

Det statlige nyhetsbyrået i Syria, SANA, bekrefter de harde kampene og rapporterer at mange væpnede menn «skyter intensivt for å skremme innbyggere» fra byens tak.

— Væpnede grupper i Hama har satt fyr på politistasjoner og blokkert inngangen til byen, melder SANA, og opplyser at gruppene hadde maskingevær og granater.

Noen av de største demonstrasjonene under det fire måneder lange syriske opprøret har funnet sted i Hama, rundt 200 kilometer nord for Damaskus. Byen har lenge vært et senter for opposisjon og syriske styrker har beleiret den i en måned.