• Vi er 90 prosent sikre på at Osama bin Laden står bak, sier en amerikansk embetsmann til Washington Post.

Kofferter som utilsiktet ble stående igjen på flyplassen i Boston kan være viktige spor for å identifisere kaprerne som utførte terrorangrepene i USA tirsdag.

Det melder avisen Boston Globe onsdag. To kofferter som skulle vært om bord på Flight 11 til Los Angeles ble ved en feiltakelse ikke med om bord. Flyet krasjet senere i World Trade Center i New York.

Drivstoffkalkulator

I koffertene lå en video om hvordan man styrer et passasjerfly, en drivstoffkalkulator og et eksemplar av Koranen, islams hellige bok.

Koffertene kan ha tilhørt de to passasjerene som etterforskere antar krysset grensen fra Canada til USA og som tirsdag morgen fløy fra Portland til Boston.

Sikret spor

Amerikanske myndigheter har sikret flere spor som tyder på at selvmordsterroristene hadde tette bånd til Osama bin Laden. Også i 1993 knyttet amerikanske myndigheter bomben mot World Trade Center til bin Laden.

Sikret bevis

En annen sentral kilde sier til avisen at myndighetene har sikret bevis som i stor grad tyder på at terrorhandlingene er knyttet til bin Ladens organisasjon, al Qaeda.

Bevisene skal ha blitt samlet inn og sikret etter felles innsats fra CIA og FBI, samt andre kilder i inn— og utland.

Avlyttet samtaler

Ifølge CNN skal amerikansk etterretningstjeneste ha avlyttet to telefonsamtaler kort tid etter de første terrorangrepene i New York. Disse samtalene skal ha funnet sted mellom medlemmer av organisasjonen al Qaeda.

Ifølge pakistansk TV skal bin Laden ha takket Allah etter at han fikk meldingen om angrepet på USA. Han skal også ha gratulert personene som ofret sine liv i terrorangrepene, men at han ikke hadde kjennskap til angrepene før de fant sted.

Allahs straff

Osama bin Laden skal også ha sagt at Allah nå har straffet USA, fordi landet har forsøkt å kontrollere hele verden.

Som følge av terroren mot USA, har CIA nå evakuert sitt hovedkvarter i Virginia, og har flyttet staben til et ukjent sted.

MISTENKT: Amerikanske myndigheter tror Osama bin Laden står bak terrorangrepene.