Flere ligger begravd under ødelagte hus etter eksplosjonen i lageret i Zaafaraniya, rundt 20 kilometer sørvest for sentrum av Bagdad, der de amerikanske styrkene har samlet irakisk ammunisjon, sier øyenvitner.

En irakisk lege i en ambulanse som frakter skadde og drepte til sykehus sier at det var mange ofre. På spørsmål om hvor mange som var blitt drept, svarte han: "40".

Noen amerikanske soldater ble også skadd, ifølge den amerikanske hæren. En amerikansk soldat sier til nyhetsbyrået Reuters at irakere begynte å skyte mot de amerikanske styrkene på åstedet for eksplosjonen, og at de derfor ble tvunget til å trekke seg tilbake.

-Ukjente gjerningsmenn

De amerikanske styrkene sier årsaken til eksplosjonen var at ukjente gjerningsmenn skjøt nødbluss inn i ammunisjonslageret.

— Fiendtlige styrker skjøt fire nødbluss inn i et ammunisjonslager, noe som førte til en eksplosjon som satte i gang en rekke andre eksplosjoner, sier kaptein Patrick Sullivan i den amerikanske hæren.

— Jeg hadde akkurat våknet og skulle til å spise frokost da jeg hørte en kraftig eksplosjon fra nabohuset. Det brant overalt. Eksplosjoner drønnet gjennom nabolaget. Fire kvinner og et barn ble brent til døde, sier en irakisk mann som selv ble skadd til Reuters.

En CNN-korrespondent på åstedet, melder at vitner sier at minst 14 irakere ble drept da en rakett fra ammunisjonslageret traff et hus.

Sivilt strøk

Sinte irakere kastet stein på amerikanske styrker som forsøkte å ta seg fram til åstedet for eksplosjonene, sier en korrespondent for Reuters. Beboerne i Zaafaraniya er i følge CNN fylt av harme for at amerikanerne har oppbevart ammunisjonen i det sivile boligstrøket