Få dager etter terrorangrepene 7. juli skal de 27 pakistanerne med tvang ha blitt ført vekk fra hjemmene sine i Hellas. I flere dager skal de ha blitt ofre for brutale forhørsmetoder. Agenter fra gresk og britisk etterretning skal ha deltatt i operasjonen.

Anklagene har fått ny tyngde etter at en gresk avis de siste dagene har offentliggjort navnene på greske agenter og etterretningstjenesten MI6s sjef på ambassaden i Aten. Alle de navngitte agentene skal angivelig ha vært involvert i operasjonen. Britiske myndigheter har lagt ned forbud mot publisering av navnet på etterretningsagenten i britiske aviser.

– Jeg har anmeldt de greske og britiske agentene som nevnes i artikkelen, for kidnapping og tortur, sier Frangiskos Ragoussis, som representerer fem av pakistanerne.

– Flere av mine klienter bekrefter at de ble mishandlet, legger advokaten til.

Regjeringene i Hellas, Pakistan og Storbritannia har flere ganger avvist anklagene. Nå beskylder greske opposisjonspartier regjeringen for å ha forsøkt å skjule sannheten og frykter at gresk suverenitet kan ha blitt krenket.