Afghanistans president Hamid Karzai fordømte onsdag angrepet. I en pressemelding fra presidentens kontor slås det fast at rundt 40 mennesker ble drept i angrepet, blant dem kvinner og barn.

Flere hundre mennesker var samlet til bryllupsfest i landsbyen Wocha Bakhto i Kandahar-provinsen da angrepet fant sted.

Abdul Jalil, en av innbyggerne i landsbyen, arrangerte bryllupsfesten for en niese da talibanopprørere søkte tilflukt fra amerikanske soldater i nærheten.

Bekrefter

De amerikanske soldatene ba om flystøtte og i angrepet som fulgte ble 37 av bryllupsgjestene drept, deriblant 23 barn og ti kvinner, forteller Jalil.

En annen innbygger i landsbyen, Shah Mohammad, bekrefter opplysningene.

— Taliban angrep amerikanske styrker. Deretter bombet de landsbyen vår og drepte mange mennesker. Det er fortsatt mennesker i ruinene, fortalte han.

Lederen for provinsrådet i Kandahar, president Hamid Karzais bror Wali Karzai, bekrefter at hundrevis av mennesker var samlet til bryllupsfest i landsbyen som ble angrepet.

— Vi er kjent med at sivile ble drept i flyangrep i Shah Wali Kot-distriktet, men vet ennå ikke hvor mange, sier han.

Krav fra Karzai

President Karzai refererte også til angrepet på en pressekonferanse der han gratulerte Barack Obama med seieren i det amerikanske presidentvalget.

Afghanistans første krav til den nye presidenten er at det må bli slutt på at utenlandske styrker dreper sivile afghanere, slo han fast.

— Vårt krav er at det ikke skal være noen sivile tap i Afghanistan. Vi kan ikke vinne kampen mot terrorisme ved hjelp av luftangrep. Dette er mitt første krav til den nye presidenten i USA: Å få slutt på de sivile tapene, sier Karzai.

— Mens vi snakker, er det sivile ofre i Afghanistan, sa Karzai.

En talsmann for de amerikanske styrkene i Afghanistan ville onsdag ikke bekrefte opplysningene om flyangrepet mot Wocha Bakhto, men beklaget på generelt grunnlag dersom sivile liv var gått tapt.

Beklager

— Dersom uskyldige mennesker ble drept i denne operasjonen, beklager og kondolerer vi dette, sier talsmannen.

Utenlandske styrker har de siste årene drept mange sivile i Afghanistan, og de har høstet skarp kritikk fra afghanske myndigheter for dette.

Senest i august ble rundt 90 sivile afghanere drept i et amerikansk flyangrep mot landsbyen Azizabad.