Det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon anslår imidlertid tallet på beleirede Taliban-soldater til bare mellom 2.000 og 3.000.

Halvparten av de beleirede Taliban-soldatene skal være utlendinger som er kommet til Afghanistan for å slåss sammen med Taliban.

Nordalliansen har kontaktet ordføreren i Kunduz, som har bedt om to dager til å forhandle fram en fredelig løsning, sa Nordalliansens kommandant i nabobyen Taloqan, general Mohammed Daud.

Kunduz er den siste byen nord i landet som ennå holdes av Taliban-militsen. Taliban har de siste dagene mistet kontrollen over mesteparten av Afghanistan, og holder nå bare rundt 20 prosent av landet.

Amerikanske fly bombet mål ved Kunduz torsdag. Nordalliansens ambassadør i Tadsjikistan sa at det pågikk kamper ved Kunduz, og sa at Taliban må overgi seg eller dø. Ifølge ambassadøren er det pakistanere, tsjetsjenere og arabere blant Taliban-soldatene.

— De forstår ikke at de vil bli drept alle sammen. Vi har bedt dem legge ned våpnene, men de nekter å overgi seg, sa ambassadøren.

29 soldater fra Nordalliansen ble drept da de ble lokket til å nærme seg Kunduz for noen dager siden.

Mange pakistanere og arabere skal ha blitt evakuert fra Kunduz med fly onsdag.

(NTB)