— De fleste er kvinner og barn, sier en talsmann for myndighetene til Afghansk islamsk pressebyrå.

— Dette er ingen overdrivelse. Vi finner stadig flere lik, fortsatte han.

- Sivile tap skal unngås

Taliban-talsmenn hevdet i går at over 200 sivile er drept siden de amerikanske angrepene startet søndag. Til nå har uavhengige kilder bare bekreftet at fire sivile er drepte.

Talsmenn for det amerikanske forsvarsdepartementet sier at all bombing er konsentrert om militære mål, og at sivile mål skal unngås.

Telegrambyrået Reuters meldte torsdag at en familie på ti voksne og barn ble drept under angrepene mot Kabul flyplass natt til torsdag.

— De ble utryddet av en rakett som traff huset deres, sa en nabo. Han fortalte om dommedagsstemning i hovedstaden med kraftige smell og lysglimt, raketter og bomber som lager dype kratere og bolighus som slår sprekker. 110 drept natt til torsdag

Bare natt til torsdag ble 110 sivile drept, ifølge Talibans undervisningsminister Amir Khan Mutaqqi.

Av disse var 25 i Kabul, om lag det samme antall i Kandahar, hovedsetet til Taliban, og resten forskjellige steder rundt om i landet. Ifølge flyktninger som torsdag kom over grensen til Pakistan, ble den ti år gamle sønnen til Taliban-lederen Mullah Mohammad Omar drept da en rakett traff Omars hus da angrepene ble innledet søndag kveld. Også stefaren til Omar skal ha blitt drept. Omar hadde akkurat forlatt huset da raketten traff.

En anonym kilde i Washington DC opplyste tidligere torsdag at to voksne mannlige slektninger av Omar var drept.

Bare fire bekreftet

Til nå er det bare de fire FN-ansatte i Kabul som er bekreftet drept.

Telegrambyrået Reuters viser til tall fra Taliban og Afghan Islamic Press (AIP). Telegrambyrået har nære forbindelser til Taliban, men Reuters skriver at opplysningene fra AIP vanligvis er til å stole på.

Vestlige journalister som fortsatt oppholder seg i Kabul, har begrenset bevegelsesfrihet, men kan fortelle om materielle ødeleggelser, kraftige smell, brann og røyk.

Øyenvitner fortalte torsdag kveld at tre bomber traff en av Talibans baser ved flyplassen i Kabul. Det har vært intense angrep mot dette området siden onsdag kveld.

Andre kilder sier at bin Laden skal ha flere treningsleirer i det aktuelle området. Det fortelles at det skytes heftig med talibansk antiluftskyts mot flyene som opererer over hovedstaden. Flyene skal imidlertid være utenfor rekkevidde, og kan avfyre sine raketter uten fare for å bli truffet.

RØMMER KABUL: Shaziya og hennes far rømmer fra rakettregnet over Kabul. Ifølge telegrambyrået Reuters har sivile bolighus blitt truffet under det britisk/amerikanske angrepet.
FOTO: SAYED SALAHUDDIN, REUTERS