— Jeg anslår at mer enn 10.000 personer er omkommet, men det er bare en gjetning, sier den amerikanske senatoren David Vitter. Han føyer til at han ikke baserte uttalelsen på noen offisiell oversikt over antall døde.

Pentagon tar ikke lenger noen sjanser og har allerede utplassert 14.000 soldater på bakken, mens ytterligere 30.000 soldater er ventet til byen de nærmeste dager, ifølge sjefen for den føderale kriseberedskapen FEMA, Michael Brown.

Det har hersket anarki i New Orleans' gater de seneste dager.

— Styrkene som nå rykker inn er trenet i kamp. De har sine automatvåpen klare, deres ordre er ikke til å ta feil av, så ikke forsøk å utfordre dem, var budskapet fra Louisianas guvernør Kathleen Blanco.

Borgermester Ray Nagin i New Orleans er frustrert over manglende hjelp fra føderale myndigheter.

— Folk dør her, lød hans fortvilte rop om hjelp på en lokal radiostasjon.

Nagin sier i et intervju med den lokale radiostasjonen WWL-AM at den manglende hjelpen fra føderale myndigheter har ført til unødvendige dødsfall de siste dagene.

Råtnende lik

Blant råtnende lik og væpnede gjenger som går amok, sitter titusener av mennesker fortsatt og venter på å få mat eller å bli evakuert fra New Orleans.

Eldre mennesker i rullestoler forsøkte å ta seg fram gjennom det stinkende flomvannet, mens hele familier satt på tørre biter av motorveier uten vann i 35 graders varme og øsende regnvær.

— Vi vil ha hjelp, ropte overlevende i kor til TV-kameraene utenfor byens konferansesenter, der 20.000 mennesker har søkt tilflukt.

Situasjonen blir stadig mer kaotisk og farlig i den tradisjonsrike jazzbyen som mer ligner på Haiti eller andre steder i den tredje verden med flyktningkriser, enn ett av USAs fremste turistmål.

CNN melder at plyndrere og snikskyttere gjør situasjonen på gatene så farlig at politiet har jaget dem inn i en bygning som blir forsvart som et fort i den mørklagte byen. Byen er som en krigssone.

Politibiler, redningsarbeidere, helikoptre og til og med leger og sykepleiere er kommet under ild i den oversvømte byen, og borgermester Ray Nagin sendte torsdag ut et desperat SOS om hjelp til å evakuere overlevende.

Rasende kritikk

Rasende mennesker som ikke har noen mulighet til å komme seg bort etter fire dager uten mat, vann, medisiner, strøm eller annen hjelp, fordømmer regjeringen og politikerne som ikke synes å ha noen plan for å takle katastrofen.

Midt i byen er et stort kjøpesenter, Oakland Mall, i ferd med å brenne ned til grunnen uten at noen kan gjøre noe.

Det er også kommet fram at Bush-administrasjonen i de siste årene har kuttet budsjetter for vedlikehold og reparasjon av dikene som skulle ha beskyttet byen mot oversvømmelser.

Evakuering i gang

Torsdag kom omsider evakueringen av 30.000 mennesker i idrettshallen Superdome, der forholdene var kritiske, omsider i gang. 4.000 mennesker kom fram til Houston i Texas i lange kolonner med busser.

Men direktøren for USAs føderale katastrofemyndigheter FEMA, Michael Brown, innrømmet overfor CNN at de først torsdag fikk vite om de 20.000 menneskene som i fire dager har sittet isolert under like kummerlige og farlige forhold i byens konferansesenter, 15 kvartaler unna. Borgermester Nagin sier det ikke er busser nok til å hente dem ut.

Guvernør Blanco sa torsdag at så mange som 300.000 overlevende fortsatt sitter fast i Louisiana, og at det trengs minst 40.000 uniformerte soldater bare til New Orleans.

<b>REDDET:</b> To kvinner heises opp fra hustaket i New Orleans der de har oppholdt seg i dagesvis. Inne i byen råder det anarki.