Både russiske diplomater og andre kilder toner ned sjansene for et gjennombrudd i samtalene i Teheran. Dermed er faren stor for at Irans atomprogram havner i FNs sikkerhetsråd.

Det blir avgjort på et avgjørende styremøte i Det internasjonale atomenergibyrået IAEA 6. mars.

Iran har trosset vestlige krav og satt i gang forsøk med anrikning av uran. Anriket uran kan både være råstoff i kjernekraftverk og råstoff til atomvåpen.

Rapporten som blir lagt frem for IAEA-styret vil bekrefte at Iran allerede kjører ti sentrifuger i serie på sitt forsøksanlegg for anrikning av uran, opplyser diplomater i Genève til AFP.

Det trengs mange tusen sentrifuger i serie for å produsere uran til atomvåpen. Men IAEA og vestlige land ønsker ikke at Iran skal lære seg teknologien for anrikning av uran.

Russland har tilbudt å anrike uran ved russiske anlegg til iranske kjernekraftverk. Sergej Kirijenko, sjefen for det russiske atomenergibyrået Rosatom, kom til Teheran fredag formiddag til tre dagers forhandlinger med iranske myndigheter.

Også Kinas viseutenriksminister Lu Guozeng kom til Teheran fredag, i et forsøk på å overtale regjeringen i Teheran til å godta det russiske kompromissforslaget.