Utenriks

TV 2: Norsk 4-åring kidnappet på Kypros

En norsk jente (4) er bortført på Kypros, opplyser lokalt politiet til TV 2. Tre personer var i fjor mistenkt for å planlegge å bortføre den samme jenten.
Abonnent
Utenriks

Frankrikes protestvelgere vil avgjøre presidentvalget

Omtrent 45 prosent av de franske velgerne stemte på partier som krever et brudd med det gamle systemet. Macron må sanke stemmer i dette segmentet for å vinne i presidentvalgets andre runde, mener ekspert.
Abonnent
Utenriks

Forskjellen mellom Le Pen og Macron

Emmanuel Macrons økonomiske politikk ligner den vi kjenner fra skandinaviske sosialdemokrater. Marine Le Pens økonomiske politikk ligner mer på Donald Trumps.
Abonnent
Utenriks

Google til kamp mot «fake news»

Google varsler endringer i sin søkemotor for å luke ut falske nyheter og støtende innhold. 
Abonnent
Utenriks

Elton John innlagt på intensiven

Artisten Elton John har avlyst en rekke opptredener etter å ha tilbrakt to dager på intensivavdeling på sykehus med en potensielt dødelig infeksjon. 
Abonnent
Utenriks

Japansk firma hevder fransk valg ble forsøkt hacket

Det japanske antivirusfirmaet Trend Micro sier den franske sentrumspolitikeren Emmanuel Macrons valgkamp er blitt forsøkt hacket av russere.
Abonnent
Utenriks

Det hvite hus kaller inn til Nord-Korea-briefing

Senatet i USA er kalt inn til møte i Det hvite hus om Nord-Korea-situasjonen. President Donald Trump ber samtidig FN om forberede nye sanksjoner.
Abonnent
Utenriks

Per Sandberg ble grillet om snøkrabbe

De folkevalgte i EU-parlamentet var harde i klypa da de spurte ut fiskeriminister Per Sandberg om hvorfor han nekter EU-fartøyer å fiske snøkrabbe i Norge. 
Abonnent
Utenriks

To dødsdommer fullbyrdet i Arkansas

For første gang på over 16 år er to dødsdømte henrettet på én dag i USA. Alle forsøk på benådning og utsettelse ble avvist. Europarådet reagerer sterkt.
Abonnent
Utenriks

Arrestordre mot Libyas tidligere sikkerhetssjef

Den internasjonale straffedomstolen (ICC) har offentliggjort en arrestordre mot sikkerhetssjefen til Libyas tidligere diktator Muammar Gaddafi.
Abonnent
Utenriks

Le Pen gjør seg klar til frontalangrep på Macron

Marine Le Pen har hentet frem den politiske hammeren. Nå skal hun denge løs på Emmanuel Macron i to uker for å prøve å ta fra ham seieren i presidentvalget.
Abonnent
Utenriks

Fillon vil ikke lenger fronte partiet sitt

François Fillon, som ble slått ut i første omgang av det franske presidentvalget, vil ikke fronte partiet sitt frem mot valget på ny nasjonalforsamling.
Abonnent
Utenriks

Bombemann ville bare tjene penger

En 28-årig elektroingeniør har blitt pågrepet og siktet for å ha stått bak angrepet på spillerbussen i Dortmund. Politiets teori er at planen hans var å tjene penger på en aksjehandel.
Abonnent
Utenriks

Partibygging blir neste oppgave for Macron

Emmanuel Macron har gode utsikter til å slå Marine Le Pen. Men uten flertall i nasjonalforsamlingen kan han bli handlingslammet som president. 
Abonnent
Utenriks

Macron vant første runde av presidentvalget

Etter at 97 prosent av stemmene i Frankrike er opptalt, viser resultatet at sentrumspolitikeren Emmanuel Macron får mest støtte med 23,9 prosent.
Abonnent
Utenriks

Le Pen: – Et historisk resultat

Emmanuel Macron og Marine Le Pen går trolig videre til andre runde i det franske presidentvalget. Le Pen sier franskmenn nå har et enkelt valg.
Abonnent
Utenriks

Belgisk-TV: Macron og Le Pen leder

Emmanuel Macron og Marine Le Pen ser ut til å få størst oppslutning i første runde i det franske valget, ifølge uoffisielle tall presentert på belgisk TV.
Abonnent
Utenriks

Fra diskodronning til politisk prinsesse

Mors forræderi og fars altoppslukende besettelse av politikk får den unge advokaten Marine Le Pen til å kaste seg ut i det parisiske nattelivet. Hun skal i hvert fall ikke bli politiker. Tror hun.
Abonnent
Utenriks

Alt klart for fransk valgthriller

Første runde av det franske presidentvalget ligger an til å bli en skikkelig thriller. Mange velgere har ennå ikke bestemt seg for hvem de skal stemme på.
Abonnent
Utenriks

Total uvisshet foran presidentvalget

Favoritten Emmanuel Macron advarer mot konkurrenter som vil melde Frankrike ut av EU og Nato. Velgernes rådvillhet gjør valget helt uforutsigbart.
Abonnent
Utenriks

Valget i Frankrike: Macron leder knapt

Sentrumskandidaten Emmanuel Macron beholder en knapp ledelse over Marine Le Pen på de siste meningsmålingene før første runde av presidentvalget.
Abonnent
Utenriks

Rundt 50 regjeringssoldater drept av Taliban i Afghanistan

Om lag 50 regjeringssoldater er drept av opprørere nord i Afghanistan. Opprørerne var iført regjeringshærens uniformer og kom kjørende i et militært kjøretøy.
Abonnent
Utenriks

Frankrike på tå hev etter angrep

Frankrikes statsminister beskylder presidentkandidatene Marine Le Pen og François Fillon for «skamløst» å bruke torsdagens terrorangrep til å sanke velgere. 
Abonnent
Utenriks

Rik kineser har kjøpt svensk ubåthavn

Over hele verden går kinesiske selskaper til innkjøp av havner – og det fører til bekymring. I Sverige veier det imidlertid tyngst at havnen ikke ble russisk.
Abonnent
Utenriks

Mattis fastholder at Syria har kjemiske våpen

USAs forsvarsminister Jim Matis fastholder at Syria har kjemiske våpen og advarer president Bashar al-Assad mot å bruke dem.
Abonnent
Utenriks

Flere våpen funnet i gjerningsmannens bil

Mannen som drepte en politimann på Champs-Élysées skal ha blitt dømt for vold mot politiet og ble terroretterforsket. IS hevder de står bak angrepet.
Abonnent
Utenriks

Tesla tilbakekaller 53.000 biler

Bilprodusenten Tesla tilbakekaller 53.000 biler av modellen S og X grunnet et mulig problem som kan føre til at håndbrekket ikke løsner.
Abonnent
Utenriks

USAs visepresident hyller Indonesias muslimer

USAs visepresident Mike Pence tok med familien på moskébesøk i Jakarta og roser Indonesias muslimer på sin reise i landet.
Abonnent
Utenriks

Hard debatt sparker i gang britisk valg

Opphetet debatt i parlamentet viste Theresa Mays taktikk i valgkampen: Voksenmobbing av den svake Labour-lederen og et vagt brexit-løfte.
Abonnent
Utenriks

Russisk journalist drept etter artikler om korrupsjon

En framtredende russisk journalist er død av skadene han ble påført etter å ha blitt angrepet i St. Petersburg for halvannen måned siden.
Abonnent
Utenriks

Bill O'Reilly får sparken fra Fox News

Den overgrepsanklagede TV-verten Bill O'Reilly får sparken fra Fox News, bekrefter TV-kanalens eier 21st Century Fox.
Abonnent
Utenriks

OPCW: Nervegass er funnet på ofre etter angrep i Syria

Uomtvistelige resultater viser at ofrene var utsatt for saringass eller en lignende substans i Syria, opplyser Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen.
Abonnent
Utenriks

Overveldende flertall i Parlamentet for britisk nyvalg

Det britiske Parlamentet støtter som ventet statsminister Theresa Mays plan om nyvalg 8. juni. 522 representanter stemte for, mens 13 stemte imot. 
Abonnent
Utenriks

Valgte trygghet fremfor demokrati

Erdogan får mer makt etter søndagens folkeavstemning, og tyrkerne håper de får et bedre liv, til tross for at demokratiet lider.
Abonnent
Utenriks

May kaster brexit-jokeren for å kvele innenrikspolitiske stikk

Det britiske nyvalget handler ikke så mye om motstand mot brexit som statsminister Theresa May antyder. De innenrikspolitiske fristelsene var ganske enkelt for store.
Abonnent