Litt over halv ni kom det en melding om at en skolebuss var sklidd av veien i Lyseklostervegen.

- Får ikke åpnet dørene for å få barna ut, melder politiet.

Klokken 08.47 meldte politiet på Twitter at barna ble tatt ut gjennom sidevinduet. Ingen var skadet, og barna blir kjørt videre med en annen buss.

Rett før kvart på ni meldes det om at en buss skal ha kjørt av vegen og inn i en fjellvegg ved Bjelland på Austevoll. Like etter kommer kontramelding fra politiet om at det var en misforståelse, bussen hadde ikke gått i fjellveggen likevel.

Ekstremt glatte veier

Klokken 05.45 meldte politiet på twitter om ekstremt glatte veier i hele fylket. Det er kjettingføre for tungtransport, og det er spesielt glatt på Vallaheiane fredag morgen.

- Den siste halvannen timen har det kommet så mye snø i bergensområdet at de vanlige rutene til brøytemannskapet ikke har klart å få unna alt, sier trafikkoperatør Idar Sangolt ved vegtrafikksentralen klokken 05.40.

Han forteller at alt av mannskap og brøytebiler nå er ute for å få unna snøen.

- Alt brøytemannskap er fortsatt ute, og de melder tilbake at de ikke klarer å holde standarden på alle veier på grunn av den tette snøen. Dette kan føre til vanskelige kjøreforhold, sier trafikkoperatør Roger Lemme ved vegtrafikksentralen.

- Ellers har det vært en stille og rolig natt på veiene, i forhold til alt uværet vi hadde i går kveld, sier Sangolt.

Fortsetter å snø

- Det kommer til å fortsette å snø tett utover formiddagen, sier flykonsulent Gitte Flesland i Vervarslinga på Vestlandet.

Klokken 06.35 var det målt 16 cm snø på Florida i Bergen.

- Utover dagen vil det bli litt lettere byger, men det vil fortsette å komme snø, sier Flesland.

Ifølge Sangolt er Rv15 over Vikafjellet nå stengt. Det er kolonnekjøring på Rv7 over Hardangervidda og Rv9 over Haukeli.

- Filefjell og Hemsedalsfjellet er åpne, sier Sangolt.