PROBLEMOMRÅDENE: Se oversikt nederst eller kart øverst

Trodde du at det var fritt frem på veiene nå som det er i sommer? Helt feil. I Bergen jobber veiarbeiderne når andre tar fri.

Den siste tiden har det vært et mareritt å komme seg ut og inn av Klostergarasjen i rushtiden morgen og ettermiddag. Bt.no har fått flere henvendelser fra fortvilte bilister, og køene har til tider stått langt inn i garasjen.

Roten til ventetiden er gravearbeider på Nøstet, som fører til innsnevring og manuell dirigering.

Stå heller i Bygarasjen

Har du mulighet til det, bør du unngå å kjøre ut av sentrum via Nøstegaten mellom klokken 14.30 og 16.00. Må du bruke bil, kan Bygarasjen være et alternativt parkeringssted, melder graveklubben.no.

Nettstedet har også full oversikt over hvor det pågår arbeider i Bergen sentrum.

Skal du kjøre sjølinjen mellom Bergen og Flesland, kan du også oppleve venting og frustrasjoner.

- Det er også på E39 Fritz Riebers vei, ved Torpevika bru. De skifter ut fuger. Det blir mye kø i rushtrafikken på grunn av innsnevring til et felt, sier vaktoperatør Roger Lemme i Veitrafikksentralen til bt.no.

Det har vært problemer på den strekningen i flere måneder fordi Fanaveien er stengt, og det blir altså likedan i ferien.

Advarer mot fergekø

I Sogn og Fjordane er ferjestrekningen Lavik-Oppedal alltid en flaskehals på utfartsdagene. Men denne helgen kommer det til å bli ekstra ille.

Statens vegvesen har sendt ut advarsel: «I samband med Norsk Country Treff på Breim denne helga er det venta stor trafikk på ferjesambandet E39 Lavik-Oppedal. Folk må difor bu seg på kø og ventetid». Les hele meldingen her.

- Det er også asfaltarbeider på E39 mellom Vassenden og Ålhus ved Jølster. De er ferdige denne uken. Men det er ikke meldt om spesielle køer her, sier vaktoperatør Arne Stadheim.

Vi minner også om det kan bli problemer rundt fergeleiet på Halhjem i Os sør for Bergen. Her var det amper stemning sist fredag, og politiet måtte gripe inn.

Her er stedene bør du være oppmerksom på:

  • SOGN OG FJORDANE: E39 Lavik – Oppedal, populær ferie, fare for kø på utfartsdager. NB! Norsk Country Treff torsdag - søndag
  • SOGN OG FJORDANE: E39 Vassenden – Ålhus, asfaltarbeid ut uken
  • BERGEN: Riksvei 555 Nøstegaten, innsnevring pga av veiarbeider
  • BERGEN: E39Fritz Riebers vei, innsnevring til et felt pga av veiarbeid
  • HORDALAND: E39 Halhjem - Sandvikvåg, populær ferje mellom Bergen og Stavanger, fare for kø på utfartsdager

Har du tips om steder der det kan være kø i sommer? Fortell andre lesere under: