Sjåføren var på vei fra Stord til Haugesund med et vogntog da politiet fikk melding om vinglete kjøring og farlige forbikjøringer.

En politipatrulje rykket ut og ble selv vitne til det de beskriver som en uvettig forbikjøring før vogntoget fra Bring ble stoppet ved Haukås i Sveio kommune.

Den 59 år gamle sjåføren ble enig med politiet om at han skulle få kjøre lasten frem til Bring-terminalen i Haugesund, med følge av en politibil.

Kjølevarer

- Føreren vil bli anmeldt, og førerkortet er beslaglagt. Han motsatte seg inndragelse av førerkortet, så politiet må prøve dette for retten innen tre uker, opplyser operasjonsleder Jarle Utne Reitan i Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt.

Saken vil bli videre etterforsket.

Posten Norge, som Bring er en del av, opplyser at den aktuelle lastebilen fraktet nedkjølte matvarer.

- Jeg kan bekrefte at det dreier seg om en Bring-bil, men at sjåføren er ansatt hos en privat, innleid transportør. Dermed blir det personalmessige en sak mellom sjåføren og transportøren, sier informasjonssjef Hilde Ebeltoft-Skaugrud i Posten Norge.

- Skal ikke skje

- Sånt skal ikke skje, våre sjåfører er våre ambassadører - uavhengig av hvor de er ansatt. De skal kjøre i henhold til regler og lovverk. Sjåføren innser at én forbikjøring kan oppfattes som uvettig, men mener selv den var nødvendig. Hva som faktisk skjedde må bli en sak mellom sjåfør, politi og vitner, sier Ebeltoft-Skaugrud.

Ifølge Posten vil Bring ta kontakt med den innleide transportøren for å sikre seg at noe lignende ikke skjer igjen.