• Færre tas av fotobokser

    Men ikke fordi vi har sluttet å gi gass, mener politiet.

    VIDEO:

Flest fakkes i Fløyfjellstunnelen

Fotoboksene i Fløyfjellstunnelen fakker desidert flest råkjørere i Hordaland. I fjor håvet de inn 16,3 millioner i bøter.

Over 7500 sjåfører vedtok forenklet forelegg etter å ha blitt knepet av boksene i Fløyfjellstunnelen. 23 fikk beslaglagt førerkortet.

Fotoboksene i Hordaland sørget alene for over 36 millioner kroner i bøter i 2007. På annenplass på topp ti-listen kommer Damsgårdstunnelen, der boksene innbrakte over syv millioner kroner i statskassen.

Se hele listen her (excel-fil)

Færre tas av bokser
Likevel var det færre råkjørere som ble tatt av fotobokser i fjor i forhold til året før. Men årsaken er ikke at folk er blitt mer forsiktige med gasspedalen, sier trafikkoordinator Inge Nordstrønen i Hordaland politidistrikt.

– Det skyldes i hovedsak at vi har hatt færre saksbehandlere til å behandle disse ATK-sakene. Hadde vi hatt full bemanning ville vi nok havnet omtrent på tallet fra 2006, sier Nordstrønen til BTV.

Til tross for at boksene har stått på samme sted i årevis, ble altså flere tusen knepet i de mest trafikkerte tunnelene i fjor.

– Folk vet om boksene, men glemmer hvor de står, og er gjerne opptatt av å snakke med passasjerer. Og endel er også tilsynelatende opptatt med å snakke i mobiltelefonen, sier Nordstrønen.

– Aggressive sjåfører
Selv om færre blir tatt av fotobokser, er det flere som mister lappen på andre måter. I alt beslagla Hordaland-politiet 775 førerkort i fjor, 23 prosent flere enn året før.

– Det er en kraftig økning. Vi kontrollerte heller ikke flere bilister i fjor enn i 2006.

– Hva tror du er grunnen da?

– Jeg har et generelt inntrykk av at folk kjører veldig aggressivt, sier Nordstrønen.

Hva bør politiet gjøre for å luke ut råkjørerne? Diskutér i kommentarfeltet nedenfor.

Les også:

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.

Velkommen til debatt i Bergens Tidende. Vi setter pris på sterke meninger. I våre kommentarfelt er det høyt under taket, men vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis respekt for andre debattanters meninger, etnisitet, religion og legning. Husk at mange leser dine ytringer her på bt.no. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Du må skrive under fullt navn.

Vennlig hilsen Gard Steiro, sjefredaktør.

Siste fra Trafikk

Siste saker