• SNUR: Fergene går nå motsatt vei av det de gjorde før.

    FOTO: HELGE SUNDE

Fergene snur - køen er borte

Alle fergene mellom Sandvikvåg og Halhjem gjorde fredag kveld en 180 graders vending på sjøen. Det ble løsningen på et problem som har vart i fem år.

Det har lenge vært et problem at passasjerer til fots og på sykkel har havnet bak alle bilene ombord på fergene. Systemet har skapt flere nestenulykker i forbindelse med landgangen, og Fitjar-ordfører, Harald Rydland, har fryktet at en ordentlig ulykke skulle skje. Nå har fergene gjort en helomvending for å løse problemet.

- Frustrerende

- Alle passasjerene måtte jo av der bilene skulle kjøre, forteller Rydland. I tilegg stod de alltid bak bilene, og måtte vente til de var kjørt i land. For de gående passasjerene var dette frustrerende, og ofte fikk vi situasjoner hvor de gående prøvde å løpe forbi og mellom biler for å slippe unna ventingen, sier ordføreren.

180 graders vending

Fredag kveld gjorde alle fergene en 180 graders vending ute på fjorden.

- Noe så enkelt har vist seg å løse alle problemene, sier den fornøyde ordføreren, som i fem år har jobbet for at de gående skal få et tryggere alternativ til den farlige landgangen, og lange ventetider i allslags vær.

- Jeg har jobbet med å få både Vegvesenet og Fjord 1 med på endringene. I februar kom det enkle forslag om å rett og slett å snu fergene rundt, sier Rydland.

Nå går passasjerer uten bil ombord på styrbord side på fergen i Sandvikvåg.

- Dette er motsatt vei av det de gjorde før, forteller ordføreren. Tidligere har de gått av og på på den andre siden, sier han.

- Fem års frustrasjon løst på en time

På begge sider av fjorden er det nå gjort små endringer på kaiene for at dette skal kunne gå.

- Det har vært litt småplukk på noen fortau, og flytting av et gjerde, sier Rydland, som anslår arbeidet til å ha tatt en times tid totalt.

- En kan trygt si at fem års frustrasjon ble løst på en time, sier den fornøyde Fitjar-ordføreren.


 
 

 

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.

Velkommen til debatt i Bergens Tidende. Vi setter pris på sterke meninger. I våre kommentarfelt er det høyt under taket, men vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis respekt for andre debattanters meninger, etnisitet, religion og legning. Husk at mange leser dine ytringer her på bt.no. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Du må skrive under fullt navn.

Vennlig hilsen Gard Steiro, sjefredaktør.

Siste fra Trafikk

Siste saker