iPhone har nå fått en større pressedekning enn hva som ble Hitler til gode da han invaderte polen i 1939, skriver PC Magazine-spaltisten John Dvorak. Teknologi-jornalisten er nemlig lut lei av alt hysteriet rundt Apple-mobilen.

— Ikke engang Hitler fikk så bred pressedekning da han invaderte Polen og i praksis startet 2. verdenskrig, skriver spaltisten i PC World.

Men om Dvorak er lei av iPhone-hypen som er han nesten alene. Når mobilen endelig slippes for salg i morgen i USA er det forventet at den selger det som finnes av eksemplarer på rekordtid. Ikke ulikt det som skjedde da Nintendo lanserte spillkonsollen Wii i fjor.

Den banebrytende telefonen lanseres altså fredag 18.00 (norsk tid) i USA og prisen kan skremme vannet av potensielle kjøpere.

Fruktelig pris

For med en utsalgspris på 18 000 kroner, inkludert et abonnement med to års bindingstid til AT og T, bør dette være noe for ekstremt spesielt interesserte.

Likevel skal en gruppe lojale tilhengere ha benket seg utenfor selskapets butikk på 5th Avenue i New York, byen med tilnavnet «det store eplet».

— Jeg elsker alt som har med Apple å gjøre, sier en euforisk student Jessica Roriguez (24) til Reuters.

Usunn epleslang

Telefonen ser unektelig ut som et fruktfat og vil nok selge som varm eplekake, på tross av den stive prisen, hevder bransjeanalytikere.

Nordmenn bør dog unngå å gå bananas og anskaffe iPhone i utlandet. En utenlandsk versjon av vidunderet vil ikke fungere i Norge.

Man kan sikle på bildene av vidunderet, men ventetiden kan bli lang før du kan gå på epleslang. Det foreligger ingen offisielle planer for lanseringsdato i Norge.