Det kan sannelig ikke være lett å være Apple-forhandler når iPhone endelig slippes løs på meningmann i løpet av sommeren. For Apple har nå med et usedvanlig diktatorisk grep sendt ut en instruks om hvordan iPhone skal selges og hvem som får lov til å kjøpe den.

5 punkter

Et slik dekret ville vært utenkelig om det hadde kommet fra hvilken som helst annen mobilprodusent, men i Apples tilfelle så bruker de jo å få det som de vil.

Her er de fem punktene som iPhone-forhandlerne må oppfylle om de ønsker å få en bit av kaka når iPhone slippes løs på forbrukerne om kort tid.

  • Den eksakte lanseringsdatoen har ennå ikke blitt annonsert og ingen kunder skal kunne få denne fra forhandleren. iPhone vil være tilgjengelig for salg en gang i løpet av juni måned.
  • Alt salg av iPhone vil foregå etter først-til-mølla prinsippet.
  • Det er forbudt å ta forhåndsordre på produktet, og ingen ventelister skal opprettes.
  • To modeller av iPhone vil være tilgjengelig fra salgsstart. En 3 BG-modell til 499 dollar og en 8GB-modell til 599 dollar. Det skal ikke foregå noen diskusjoner eller spekulasjoner omkring prisen. Kun kunder som spesifikt spør etter prisen skal få vite denne.
  • AT&T skal være den eneste mobiloperatøren som får lansere iPhone. Denne retten vil være eksklusiv for AT&T i USA.