Noen hadde likevel stått flere timer i kø for å kjøpe den nye multifunksjonelle oppfinnelsen fra Apple i flaggskipforretningen på New Yorks Fifth Avenue, skriver Aftenposten.no.

Butikken, som vanligvis er åpen 24 timer i døgnet, 365 dager i året, holdt stengt fra midnatt til kl 9.00 lokal tid for å forberede sitt mest omtalte produkt til nå.

Carlos Herrera kom helt fra Barcelona for å være blant de første. iPad'en vil ennå ikke være i salg i Spania før i slutten av måneden. Den 33 år gamle læreren sier han gjerne vil vise sine kolleger hvordan iPad'en kan brukes i klasserommet.

På YouTube raser filmsnuttene nå inn fra folk som åpner pakken og tar iPad'en i bruk.

Likevel, etter at den første hypen har lagt seg, vil nok Apple Inc måtte jobbe hardt for å selge produktet til folk som allerede har smart telefoner, laptopper, set-top-boxer, og bredbåndforbindelser, skriver AP.

Norge ikke listet

Men i Norge må man først smøre seg med tålmodighet.

— Vi vet ikke når den kommer hit. Vi har fått vite at den offisielle lanseringen skjer i USA idag, 3.april. Og at det finnes en liste over andre land der den skal selges i slutten av april. Norge er ikke med på den listen. Mer vet vi ikke, sier Andreas Nordland i Apple Norge til adressa.no.

På apple.no fremgår det at Australia, Canada, Frankrike, Tyskland, Japan, Spania, Sveits og England står på listen. Apples norske servicetelefon er stengt i helgen.

Ny lesemåte

Den lille datamaskinen med touch-skjerm er en mellomting mellom en bærbar datamaskin og en iPhone. Mange spår at iPad kan være starten på en ny måte å lese bøker, aviser og nettsider på, og at dette kan åpne for nye betalingstjenester for aviser og andre som leverer innhold til nettet.

Allerede i forrige uke kunne CNNMoney melde at iPad'en var utsolgt.

Antall forhåndbestilte iPad'er oversteg det antallet Apple kunne tilby natt til forrige lørdag.

Det er uklart hvovidt mangelen på iPad'er skyldes stor etterspørsel, for få produserte maskiner, eller begge deler.

Prisen varierer fra 499 til 829 dollar avhengig av lagringskapasitet og spesielle funksjoner.

Ifølge NRK har Apple bestemt seg for ikke å låse iPad'en til sitt eget bokprogram iBook. Dermed kan man også laste ned bøker fra Amazons bokprogram, Kindle.