Den nye direktemeldingstjenesten (instant messaging)kommer på markedet mandag. Den tillater brukerne blant annet telefonsamtaler til utlandet via lydfasilitetene på PCen. Prisene er omlag halvparten av hva ordinære telefonselskaper tar, hevder Yahoo! Samtalene forhåndsbetales med et virtuelt telefonkort.

Direktemeldinger lar brukerne kommunisere i sanntid, og det er ikke bare blant pratesyke tenåringer at aktiviteten er populær. En undersøkelse blant ti prosent av USAs 500 største selskaper avslører at halvparten av bruker direktemeldinger som arbeidsredskap innen to år. Siden tjenesten er raskere enn epost blir kommunikasjonen mer direkte.

Tallet på bedriftsbrukere i USA vil øke fra 5,5 millioner i 2000 til 180 millioner i 2004, hevdet markedsforskningsselskapet IDC i Massachusetts i mars.

I den siste tiden har Yahoo!s og Microsofts direktemeldings-tjenester vunnet markedsandeler fra AOL Time Warners ICQ-tjeneste. Yahoo!s nye telefontjeneste kommer i det internettselskapene søker nye inntektskilder etter at annonsemarkedet sprakk, skriver Reuters.(Origo)