Kløver Eiendom hadde et knallår i 2011. Nå jobber de aktivt for å utvide Xhibition med tusen kvadratmeter.

— Vi er kjempefornøyde med året som gikk, sier administrerende direktør Tommy I. Hansen.

Eiendomsselskapene som eies av kompanjongene Geir Hove og Tom Rune Pedersen, oppnådde en omsetning på 110 millioner kroner og et samlet resultat før skatt på 58 millioner kroner i 2011.

— Resultatmessig er det en forbedring på åtte millioner kroner fra 2010, sier Hansen.

Fortsatt ikke godkjent

Allerede i 2009 uttalte Hansen til BT at selskapet ville utvide forretningsarealet til Xhibition i det gamle posthuset. Det jobber de fortsatt aktivt med.

— Det er stor etterspørsel både blant internasjonale og nasjonale konsepter som ønsker å leie i lokalene våre, og vi er nå i en planprosess for å bygge ut kjøpesenteret i Småstrandgaten med tusen kvadratmeter. Der er det en del ubenyttet plass, sier Hansen.

Blant annet nevner han at Kløver Eiendom er i dialog med internasjonale konsepter som ennå ikke har etablert seg i Bergen.

Til tross for utfordringer med å få utbyggingen godkjent, beretter Hansen om god dialog med kommunen og Byantikvaren, og sier han ser på det med «positive øyne».

— Vi har absolutt troen på at vi vil få dette godkjent, ellers ville vi ikke spyttet så mange kroner inn i det. Men hvor lang tid det vil ta, er umulig å vite, sier Hansen.

20 prosent opp

Totalt har omsetningen økt med 100 millioner kroner på Xhibition de tre siste årene.

I tillegg gikk omsetningen opp syv prosent i fjor. Det mener Hansen er godt over landsgjennomsnittet.

Og så langt i år har salget tatt helt av, ifølge Hansen.

— I januar og februar har kjøpesenteret økt salget med 20 prosent. Det er et resultat av at vi de tre siste årene har jobbet med å oppnå en god butikkmiks. I tillegg fikk vi inn tre nye butikker på tampen av fjoråret, sier han.

Hovedvekten av butikkene har vært innen klær og sko, velvære – det vil si parfyme og frisør – og interiør. Med nytt apotek og blomsterforretning like før jul, mener han butikkmiksen gir et komplett tilbud.

Særlig stolt er han av Søstrene Grene, som i løpet av de tre første månedene i drift er blitt best i Norge, og nummer seks i Norden.

Tror på mer trafikk

Selskapet eier i tillegg Kløverhuset og flere større forretningsgårder i sentrum (se faktaboks).

På grunn av utbyggingen på Strandkaien, fikk omsetningen på Kløverhuset seg en knekk i 2011, og ble to prosent mindre enn året før.

— Men med ny flott gate, tror vi på enda mer trafikk. Det kommer også nye konsepter dit i år, fortsetter Hansen, uten at han vil nevne noen navn.

Verdt 2,3 milliarder kroner

Leiekontraktene er langsiktige, noe som ifølge Hansen gir stabile og forutsigbare inntekter. I tillegg er 99 prosent av arealene utleid.

Den samlede eiendomsverdien anslår han ligger på rundt 2,3 milliarder kroner.

— Disse eiendommene er blant de best beliggende i hele byen, men vi er alltid på utkikk etter nye eiendommer i sentrum.

- Har dere noen konkrete planer?

— Nei.

Før han legger til:

— Det er noe vi ikke uttaler oss om uansett.