M/S «White Lady» er ikke lenger bergensk. Mandag ble det klart at rogalandselskapet L. Rødne & Sønner AS overtar turistbåten.

— Dette er et selskap som har lang erfaring med turisttrafikk i Lysefjorden og som har kompetanse til å videreføre dette tillbudet til byens turister, sier Knut Misje.

Han er styreleder i Bergen Fjord Sightseeing, som eier og driver «White Lady».

Til tross for salget vil White Lady fortsette med samme ruter og rutetider som før.

Trapper ned etter 30 år

Ifølge Misje er bakgrunnen for salget at den tidligere eieren Atle Sæthre (64) nå ønsker å trappe ned etter 30 år. Sæthre vil imidlertid være aktiv i driften ut året.

- Dette er for å sikre en fornuftig kompetanseoverføring, sier Misje.

— Hvordan tror du bergenserne vil ta nyheten om at White Lady havner på rogalandske hender?

— Det viktigste er at det er folk med kompetanse som overtar. Jeg tror ikke bergenserne vil merke noen stor forskjell. På sikt vil de kanskje få et bedre tilbud, sier Misje.

Gode regnskapstall

M/S «White Lady» var lenge nærmest alene om turmarkedet i Bergen, men fikk utover 2000-tallet skarp konkurranse.

Eierselskapet Bergen Fjord Sightseeing AS har likevel gått med overskudd de siste fire tilgjengelige regnskapsårene. I 2011 hadde selskapet en omsetning på 4,3 millioner kroner og et resultat før skatt på 656.000 kroner.

Vil drive suksessen videre

L. Rødne & Sønner driver allerede turistvirksomhet fra Bergen gjennom M/S «Rygercruise» som går til Modalen, og M/S «Rygerfonn» som går til Rosendal.

— «White Lady» er en båt med lange tradisjoner i Bergen, og vi ser frem til å drive suksessen videre. Vi ser Bergen som et meget spennende marked, og vi vil benytte oss av vår lange erfaring fra å drive sightseeing på Lysefjorden, sier Lars A. Rødne, ifølge en pressemelding.

Overfor bt.no utdyper han oppkjøpet:

— Vi har sett på Bergen som et veldig spennende satsingsområde. Målet vårt er å videreføre den gode driften som har vært der oppe.