Etter at skroget til MS "Stavangerfjord" ble forsinket, valgte Bergen Group å saksøke Stocznia Gdansk. Det bergenske selskapet krevde 61 millioner fra polakkene, fordi Stocznia ikke hadde overholdt deler av kontrakten.

Men så ble de selv saksøkt av det polske verftet, som reiste et tilsvarende motsøksmål.

Vil ikke godta summen

Nå er Bergen Group satt til å punge ut 28,5 millioner kroner i erstatning, etter at voldgiftretten i Stockholm i større grad ga medhold til det polske selskapet.

Kommunikasjonsdirektør i Bergen Group, Øyvind Risnes.
BT

— Vi har bestemt oss for å forfølge saken hvis det blir nødvendig. Vi er samtidig i dialog med det polske verftet. Målet er å få til en minnelig løsning, slik at vi slipper å ta saken videre, forteller kommunikasjonsdirektør Øyvind Risnes til Fosna-Folket.

Krever nok en erstatning

Samtidig vurderer de sterkt å ta rettslige skritt i forbindelse med leveringen av et annet skrog, skroget til MS "Bergensfjord". Også dette ble forsinket fra det polske verftet.

Erstatningskravet skal tilsvare summen fra voldgiftretten i Stockholm, ifølge administrerende direktør i Bergen Group, Atle Solheim.

— Det er svært aktuelt å gå til nytt søksmål i forbindelse med skroget til Bergensfjord. Vi ønsker i så måte å forfølge saken, slik at vi ikke må betale penger til Stocznia Gdansk. Vi vil kjempe for det vi mener er riktig, sier Solheim til Fosna-Folket, og poengterer at de ønsker en rettferdig løsning på konflikten.

Fornøyde med utfallet

Etter at det polske verftet vant frem i retten, var selskapet ute i media og forsvarte den rettslige avgjørelsen.

— Vi er fornøyde med vurderingene til voldgiftsretten. Dommen bekrefter at vi hadde rett fra starten. Det er vi ikke overrasket over. Vi er tilfredse med dette, uttalte presseansvarlig Aldona Dybuk i Stocznia Gdansk til Fosna-Folket tidligere denne måneden.