Nå har Stavanger tingrett gitt mannen medhold i at betalingen for den plastiske operasjonen var et lån, og ikke en gave, melder Aftenbladet.no.

Dommerfullmektig Lars Ole Sikkeland mener det er lite sannsynlig at bergenseren bare et par måneder etter at de møttes, skulle ønske å bruke så mye penger på kvinnen.

Prøvde å få penger tilbake

— Vi vurderer å anke denne dommen. Spørsmålet er om det er riktig at man skal være nødt til å skaffe skriftlig bekreftelse på at det er en gave man har mottatt, sier kvinnens advokat Svein Kjetil Lode Svendsen.

Bergenseren har lenge forsøkt å få tilbake penger han overførte til kvinnen i Stavanger mens de hadde et forhold i noen måneder i 2008. I tillegg til puppeoperasjonen, mottok kvinnen også flere tusen kroner i forbindelse med en reise hun var på. Mannen betalte også for en rasehund til 25.000 kroner som kvinnen i Stavanger skulle ha. Hunden døde imidlertid samme kveld som det daværende paret hentet den til Stavanger. På vei fra Telemark til Rogaland drakk hunden urent vann fra en plastdunk ved en bensinstasjon langs veien, og ble forgiftet.

Søksmål

Etter det endelige bruddet, gikk mannen først til et inkassoselskap for å få tilbake til sammen 59.000 kroner som han hevdet at han i forelskelsens rus hadde lånt kvinnen. Da kvinnen ikke betalte regningene, og i stedet engasjerte advokat, havnet saken i juni i 2009 i forliksrådet. Men heller ikke der lyktes han. I stedet fikk kvinnen medhold i at pengeoverføringene fra Bergen var å anse som gaver.

Da valgte mannen i 20-årene å gå til sivilt søksmål mot kvinnen. Nå, drøyt tre år etter at det plastiske inngrepet fant sted, har anstrengelsene til den vrakede bergenseren betalt seg.

Stavanger tingrett har bestemt at han har 50.500 kroner til gode hos sin tidligere kjæreste.