Ludo-butikken er allerede i gang med å selge snøfresere og varmepumper. Netthandelen er ikke lenger bare klær.

— Kapitalvarer skal vi selge mye mer av i 2013, sier Vollvik.

I dag avviklet han generalforsamlingen i Ludo Group, nesten seks måneder etter fristen. Ludo Group driver netthandel, mobiltelefonvirksomhet i Sverige og Thailand, og grossistvirksomhet. I dag er netthandelen den største og viktigste virksomheten.

I motsetning til møtet 30. november, som ble utsatt fordi årsberetningen manglet revisors rapport, og fordi selskapet ikke hadde opplyst hvorfor styret burde få en fullmakt til å hente inn mer egenkapital, gikk dagens møte uten dramatikk. Revisors rapport var på plass, og forslaget om fullmakt til å utvide egenkapitalen var droppet.

Henter finanskjendis

Et underskudd på 65 millioner kroner i fjor, misfornøyde aksjonærer, utsatt mobilsatsing i Thailand og flere kritiske artikler i Finansavisen i høst fikk ledelsen i Ludo Group til å ta selvkritikk for dårlig informasjon til aksjonærene i går.

Trond Gullaksen, nyansatt finansdirektør denne uken, lovetmye tettere oppfølging av eierne fremover, med mer informasjon på selskapethjemmeside, e-poster og egne aksjonærmøter.

Idar Vollvik la ikke skjul på at flere større aksjonærerhadde etterlyst at Ludo Group fikk på plass en finansdirektør.

Gullaksen (50) var konsernsjef i verdipapirforetaket Optimumi tolv år, frem til i fjor. Han er fortsatt styremedlem og medeier.

I tillegg til Bergen har Optimum kontorer i Stavanger, Trondheim og Oslo. Selskapet har 55 ansatte.

Kan gå i pluss

Så langt i år ligger Ludo Group an til et driftsunderskudd på 18 millioner kroner, og nedskrivninger på eiendeler kan bli 20 millioner. Men slik det ser ut i dag kan gruppen drive med pluss neste år, ifølge Vollvik.

Men han anbefaler det ikke, og vil heller investere mer nå, for å få større overskudd senere

— Vi bør hive bensin på bålet, for å få mer vekst, sier han.

Det kan bety at selskapet må ut og låne penger, eventuelt gå til aksjonærene og be dem skyte inn mer.

Lover Thailandmobil

Selv om Vollvik sier selskapets netthandel er på vei til å bli en seddelpresse, lover han at Ludo Group ikke har gitt opp satsingen på å bli mobiltelefonoperatør i Thailand.

Nesten en milliard kroner gikk tapt etter at Vollvik aksjegamblet bort gevinsten fra salget av Chess. Men Vollvik etablerte Ludo Group og startet om igjen.

En rekke investorer satset på at ny mobilsuksess for Vollvik, og alle har ikke likt at han har brukt så mye tid og penger på nettbutikken. Den siste som ble med var investoren Fredrik Astrup.

— Motivasjonen til Idar virker å være i orden. Etter å ha opplevd en nedtur i særklasse virker han skrubbsulten etter å bevise overfor verden hva han kan, sa Astrup til nettavisen NA24 i vår, etter at ha sprøytet 22 millioner kroner i frisk egenkapital inn i selskapet. Gjennom selskapet Petroservice eier Astrup 26,6 prosent av Ludo Group, og er klart største aksjonær.

Vollvik har forsvart seg med at mobilnettet i Thailand foreløpig ikke er godt nok utbygget til at det er fornuftig å investere stort og selge mobiltjenester der ennå. Han gjentok argumentet på generalforsamlingen i går.

— Det har vært j..... smart at jeg har brukt tid på netthandel, i stedet for å sitte på en pub i Thailand og vente på at mobilnettet bygges ut, seier han.