Chess-gründer Idar Vollvik flytter til Thailand i september, skriver Bergens Tidende (BT) i dag. Vollvik skal i Thailand jobbe videre med å utvikle en lisens i mobiltelefoni som hans selskap Ludo har.

Les også:

Reddet fra konkurs

Samtidig opplyser Vollvik at han er blitt enig med meglerhuset First Securities om en avtale som gjør at meglerhusets konkursbegjæring kan trekkes tilbake.

Det er tydelig at First skal overta aksjer i hans mobilselskap Ludo.

— Jeg vil fremdeles sitte igjen med en så høy eierpost at jeg har god motivasjon til å jobbe videre med Ludo, sier Vollvik til BT.

Kommunikasjonssjef Tor Arne Olsen i First Securities bekrefter overfor BT at First vil trekke konkursbegjæringen hvis Vollvik oppfyller sin del av avtalen innen en gitt frist. Firsts krav mot Vollviks kal være langt over 100 millioner kroner.

Svidde av en milliard på børsen

Etter at Vollvik i 2005 solgte mobilselskapet Chess til TeliaSonera for nær én milliard kroner, svidde han av mer enn dette på børsen. Nå sitter han dypt nedsyltet i gjeld, mens satser hardt på gjenta Chess-suksessen gjennom Ludo.

Planen er at familien til juls skal flytte etter Vollvik til Thailand. Optimisme mangler han ikke.

  • Dersom jeg lykkes i Thailand, snakker vi mange ganger Chess – også økonomisk, sier han til BT.

I Thailand konkurrerer Ludo med fire andre aktører, men Vollvik mener disse ligger langt bak Ludo i kappløpet om kundene.