Sotra-selskapet bestrider grunnlaget for begjæringen, og det vises til tidligere publiserte krav mot TTS Sense i forbindelse med forsinkelse og mangelfulle leveringer.

Avklaring av begjæring basert på et normalt forløp, forventes i løpet av 14 dager.

Bt.no skrev forrige uke om problemene for Ability Drilling.

Les også:

Oljeselskap i skvis

Boreselskapet stanset da alle utbetalinger inntil videre. Krisen i selskapet skyldes er et dårlig marked og en konflikt med riggleverandøren TTS, lød det fra ledelsen.

«Selskapet har valgt å gå til et slikt skritt for å sikre likebehandling av selskapet kreditorer» skrev Ability Drilling i en børsmelding.

**Les også:

Ryker i tottene på hverandre**

Ifølge meldingen mener ledelsen i selskapet at det er store nok verdier i selskapet til å dekke gjelden. Ability Drilling ble notert på Oslo Axess 15. oktober 2007. I starten ble selskapet verdsatt til over 16 kroner per aksje. I dag er kursen under 50 øre.

Tanken bak selskapet var å ta i bruk metoder og kunnskap fra oljeboring til havs, og bruke det under boring på land, med Midtøsten og Nord-Afrika som hovedmarked.

Den første riggen ble tatt i bruk i Jordan i fjor sommer. Etter hvert som oljeprisen falt skrumpet etterspørselen inn. I tillegg slet Ability Drilling med at riggene som var bestilt fra TTS var forsinket. Ability Drilling har avbestilt rigg nummer to og krever TTS for 140 millioner kroner på grunn av forsinkelser og feil. TTS bestrider kravet.

Gjorde kupp på tilbakekjøp

PAUL S. AMUNDSEN (arkiv)