Rundt 200.000 kroner i manglende innbetalt arbeidsgiveravgift har ført til at Kemneren i Bergen har begjært velværekjeden Wahwah Skin Trim Studio AS konkurs. Dersom ikke selskapet gjør opp innen saken skal opp for Bergen tingrett 10. mai, vil det bli åpnet konkurs.

Idar Vollvik er største eier i selskapet, med en eierandel på 25,4 prosent. Christian Foss er også medeier. Vollvik har vært styreleder i selskapet siden februar i fjor.

På telefon fra påskeferie i Spania kunne Vollvik ikke svare på den økonomiske situasjonen til Wahwah Skin Trim Studio.

— Spørsmål om driften må du ta med Per Egil Borge. Men jeg regner med at han har kontroll på det, sier Vollvik.

Måtte vente på pant i Vollvik-hus

Og Borge mener også selv at han har kontroll.

— Pengene skal være på plass over påske, sier den daglige lederen.

Pengeproblemene skal henge sammen med investeringer knyttet til en 220 kvadratmeter stor Wahwah-salong som skal åpne i Åsane i juni.

— Finansieringen har tatt lang tid fordi vi har ventet på slettelse av pantet på huset til Vollvik. Men nå er jo dette i orden.

Wahwah-sjefen forteller at de valgte å prioritere arbeidet med å få gjort i stand salongen, fremfor å betale Kemneren.

Store underskudd

Totalt drives syv salonger i Norge som franchisesalonger under merkenavnet Wahwah Skin Trim Studio.

Wahwah Skin Trim Studio AS er franchisegiver og har i en årrekke slitt med dårlige regnskapstall.

Fra 2002 til 2009 hadde selskapet et samlet underskudd før skatt på 28,8 millioner kroner.

— Det skyldes at vi stort sett har finansiert all vekst over leasing. Derfor ser regnskapene ut som de gjør, sier Borge.

Ved å betale ned investeringene gjennom leasing over fire år, har Wahwah kostnadsført langt mer av investeringene enn dersom de hadde kjøpt dem og nedskrevet på vanlig vis.

Får godt betalt for franchise

Borge håper på et solid løft med den nye salongen i Åsane. Ifølge Wahwah-sjefen bidrar i dag de to store salongene i Lagunen og på Xhibition med 1,8 millioner kroner hver til franchisegiver gjennom franchiseavgift, medlemsavgifter og kjøp av produkter.

— Vi har vokst betydelig de siste årene og har en positiv trend. I løpet av de tre første månedene har vi også et driftsoverskudd i Wahwah-kjeden, sier Borge.

SKJØNNHETSTRØBBEL: Idar Vollvik.
FOTO: BJØRN ERIK LARSEN