Restauranten Egon ønsker å kunne tilby alkohol til spisegjestene som sitter ute på Lagunen. Totalt dreier det seg om et område på 104 kvadratmeter med plass til 80 gjester.

Egon er skuffet

Men byrådet sier nei, til tross for at politiet ikke hadde noen innvendinger til søknaden.

— Det er klart vi er skuffet. Vi ønsker å tilby gjestene våre et glass øl eller vin ute. Nå skal vi vurdere om vi ønsker å anke, sier Svein Atle Vermundsen, som representerer Egon på Sør- og Vestlandet.

Inn for å drikke ute

I søknaden heter det at restauranten har ofte fått tilbakemelding fra gjester. Dersom man ønsker et glass ute en varm sommerdag, må gjesten inn i restauranten.

«Gjeldende regler fører til mye forargelse blant våre gjester», heter det i søknaden.

Det er tredje gang Egon søker om å få skjenke ute ved Lagunen. Første gang var i 2007, andre gang våren 2009. Begge ganger sa kommunen nei ut fra alkoholpolitiske grunner.

Det gjorde de også nå. Det talte også negativt at restautanten lå nær parkeringsplass, samt at Lagunen er et populært sted for barnefamilier og unge mennesker på dag- og kveldstid.

— Vi har skjenkeløyve på alle våre uterestauranter på norske kjøpesentre, men på Lagunen får vi nei. Det er skuffende, sier Vermundsen.

Gro Gaarder ved Kontor for Skjenkesaker hadde ikke anledning til å kommentere saken og viste til sakspapirene.

Hva synes du om vedtaket? Si din mening i feltet under!